изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:28 EEST
?600 000 подкуп поискан от инвеститори за нов ВУЗ    
Новини600 000 евро подкуп са поискани от инвеститори за откриването на ЕвроШвейцарски технически университет във Видин, съобщи депутатката от ГЕРБ Любомила Станиславова.
Парите са поискани от представители на Националната агенция за оценка и акредитация, за да бъде дадена положителна оценка на проекта, но инвеститорите са отказали да дадат сумата, каза Станиславова, цитирана от БТА.


Тя добави, че е разговаряла лично с премиера Бойко Борисов и министъра на образованието Сергей Игнатов по проблема, тъй като те отговарят за състава на отговорната комисия в агенцията. Двамата се поели ангажимент да направят промени, които вече са в ход.

Проектът "ЕвроШвейцарски технически университет-Видин" се ползва с изключителна обществена подкрепа, но получи на два пъти отказ за акредитация през 2006 и 2008 година поради липса на преподаватели, лаборатория и собствена сграда. Създаденото за целта сдружение във Видин заведе съдебно дело срещу бившата Атестационна комисия, което бе спечелено на последна инстанция още миналата година.

Станиславова уточни, че през юли миналата година Върховният административен съд се е произнесъл в полза на това, че всички документи за откриването на Еврошвейцарски технически университет са налице. Депутатката уточни, че инвеститорите в този университет са чужденци, а като бъдещи преподаватели са заявили желание професори от Германия и Швейцария.
"Но ето че от август 2010 година досега тази агенция отказва да излезе с такава оценка, а е длъжна да направи това", коментира Станиславова.
http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

?600 000 подкуп поискан от инвеститори за нов ВУЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди