изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:13 EEST
Две жертви и един ранен при катастрофи с тирове    
НовиниДвама души загинаха, а един е с опасност за живота при две тежки катастрофи, станали в Смолян и на пътя Хасково - Свиленград до разклона за село Динево. Два турски ТИР-а са се ударили челно край Динево, съобщи за „Фокус” говорителят на ОД МВР – Хасково Нина Ганчева-Николова.
Водачът на единия ТИР е починал на място, а другият е откаран в болница в кома и с опасност за живота.

По първоначална информация причина за катастрофата е неправилно изпреварване, съобщи Haskovo.info.  Единият камион изпреварвал автобус на остър завой, без видимост до разклона за село Динево. Двата тира са се ударили и са спрели на повече от 100 метра разстояние, като единият от тях се е врязал в дърветата край пътя и е успял да изкорени едно от тях. Товарът е разпилян по платното.

Минути след катастрофата лек автомобил се е забил в друг ТИР, който бил спрял заради инцидента. В колата, която се е врязала под камиона, са пътували четирима мъже. Те не са пострадали сериозно. Шофьорът на спрелия камион разказа, че водачът на леката кола е бил с над 1 промил алкохол в кръвта и не е имал документи.

Пътят е затворен, въведен е обходен маршрут през Узунджово-Александрово-Константиново-Симеоновград-Харманли. Местопроизшествието се обработва.
Все още не е ясна причината за тежкия пътен инцидент.

В същото време в смолянския кв. "Устово" при челен удар между лек автомобил "Фолксваген Голф" и камион загина на място 34-годишен мъж, съобщи "Фокус". Катастрофата е станала на улица "Тракия", която свързва Смолян с кв. „Устово” и е изходна артерия за Мадан.

Директорът на Областната дирекция на МВР-Смолян комисар Кирил Хаджихристев, който е на мястото на инцидента, заяви, че причината за жестокия удар е навлизане на камиона, собственост на кърджалийска фирма, в лентата на колата. Загиналият е шофирал фолксвагена.  http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Две жертви и един ранен при катастрофи с тирове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди