изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:06 EEST
Противоракетният щит в Румъния ще е разположен до границата ни    
По светаСАЩ и Румъния се споразумяха за разполагането на елементи от бъдещия американски противоракетен щит (ПРО) в румънската военна база Девеселу, намираща се в южната част на страната близо до границата с България. Това съобщи президентът Траян Бъсеску, цитиран от Франс прес.

Около 200 американски военни ще бъдат стационирани в Девеселу, но числеността им може да се увеличи до 500, добави президентът в реч, предавана по телевизията. САЩ и Румъния преговарят от месеци, за да определят мястото и условията за разполагане на елементи от противоракетния щит на румънска територия. "Противоракетният щит не е насочен срещу Русия", за пореден път подчерта Бъсеску.

Асошиейтед прес цитира американския помощник държавен секретар Елън Таушър, че Съединените щати и Румъния са се договорили за разполагането на прихващачи на балистични ракети на територията на страната, като част от планирания американски противоракетен щит над Европа. Прихващачите ще бъдат оперативни до 2015 г., както е планирано, уточни Таушър.

Точно преди година тя заяви, че САЩ не са искали от България да разполага елементи за защита от балистични ракети по повод информациите, че ще има ПРО у нас и в Румъния.

Военната база Девеселу е на няколко десетки километра от румънско-българската граница. Най-близкото населено място на наша територия е Загражден - между Оряхово и Никопол.

Освен Румъния, Полша и Чехия също дадоха зелена светлина на американския проект за разполагане на ПРО в Европа. http://www.24chasa.bg/

 


Сходни връзки

Противоракетният щит в Румъния ще е разположен до границата ни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди