изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:09 EEST
Арестуваха собственика на обрания трезор    
НовиниСобственикът на разбития вчера столичен обществен трезор - Борислав Ралчев, е задържан. Прокуратурата е започнала срещу него разследване за извършени финансови операции без лиценз. Това съобщиха пред БТА от държавното обвинение. Законът предвижда затвор от пет до десет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, когато в  резултат на това престъпление са получени значителни доходи.

При това съдът може да постанови и конфискация на част или на цялото имущество на дееца. Затвор до 10 години за банкова дейност без лиценз се полага и ако са използвани неправомерно придобити средства. Точно такава хипотеза бе лансирана вчера.

Засега разследващите имат събрани докладни от полицията и показания на двама потърпевши, които казват, че са давали пари на 51-годишния Борислав Ралчев за съхранение, срещу което получили лихви.
На бизнесмена е повдигнато обвинение и се очаква да бъде поискан и постоянният му арест. Според закона за кредитните институции само банка може извършва привличане на влогове от повече от 30 лица.

За самия грабеж вече е образувано досъдебно производство. То се води срещу неизвестен извършител. Заради това, че почти всички касетки в трезора са разбити, прокуратурата квалифицира обира "в особено големи размери". 

509 са разбитите касети, съобщи междувременно пред „Фокус” шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Валери Йорданов.
Някои от разбитите касети са били празни и не са били наети. Това означава, че те са били отваряни подред, уточни той. На мястото след обира са намерени пари, ценности и документи, които са били разхвърляни.
Започнали са разпитите на ограбените граждани.

На сайта на СДВР са публикувани номерата на всички разбити касети. Йорданов обясни, че много хора се обаждат за информация и затова е подадено искане до прокуратурата за публикуване на номерата.

По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че се работи по изясняването на това дали действително става дума за финансова пирамида. Клиенти се оплакали след обира, че от половин година Ралчев е спрял да изплаща лихви и дори отказвал да връща вложените пари. Някои от потърпевшите са загубили така десетки хиляди левове, а според тях общата завлечена сума е няколко милиона евро. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Арестуваха собственика на обрания трезор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди