изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:03 EET
Трета бомба за автомивката на Полковника    
НовиниВзривно устройство е избухнало в двора на автомивка "Рийс" във варненския квартал “Владиславово” около 1.15 ч. Това е третата бомба, избухнала в обекта, собственост на 55-годишния Руси Динков, известен с прозвището Полковника. Сигналът за самоделното взривно устройство е подаден в оперативния дежурен център на Областната дирекция на МВР във Варна, съобщиха от пресцентъра на полицията в града.

Незабавно в района са изпратени два автопатрула и екип на сектор "Специализирани полицейски сили". При взрива няма пострадали, нанесени са незначителни материални щети. Два огледа бяха извършени от полицията през деня, а видът на взривното устройство ще бъде определен от специалистите на ДОТО, след като бъдат изследвани иззетите следи, съобщи директорът на ОДП-Варна комисар Димитър Димитров, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че една от версиите, по които се работи е опит за сплашване.

Първият взрив в автомивка "Рийс" избухна в края на февруари 2008 година. И тогава нямаше жертви и ранени, но от взривната вълна бяха нанесени значителни щети и бяха изпочупени стъклата и на съседни сгради.
По информация на БЛИЦ година по-късно автомивката е атакувана отново със самоделна бомба.

55-годишният Руси Динков бил шофьор на футболния отбор на “Спартак” и е известен с прозвището Полковника. Същият никога не е бил свързан със службите, но обичал да се представя като такъв. През лятото на 2006 година Руси Динков бе представен като спонсор на футболния клуб Спартак Варна.
Той се занимава още със строителство и е собственик на фирмата "Рийс стройинвест" ООД.

Синът му Стоян Русев пък е известен с прякора Стамата и е съсобственик в строителните фирми на баща си. Той също работи в автомивката.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Трета бомба за автомивката на Полковника | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди