изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:13 EEST
Гана и Бенин изпревариха България    
НовиниСлед като в продължение на няколко години България заемаше 76-о място в света по свобода на медиите, тази година страната ни загуби още една позиция и зае 77-а позиция, показва класация на американската неправителствена организация „Фрийдъм хаус”.

В доклада, определящ медиите ни като „частично свободни”, страната ни дели едно място с Намибия, Източен Тимор и Индия, като същевременно ни изпреварват страни като Суринам (43-о), Гана (55-о място), Тонга (70-о) и Бенин (72-о).

Скандинавските страни могат да се похвалят с най-голяма свобода на словото, след като три от тях - Финландия, Норвегия и Швеция, попълниха челната тройка в класацията. На последните места са Туркменистан и Северна Корея. В класацията участват общо 196 страни.

Кои са най-големите врагове на свободата на медиите през 2011 г. посочват от „Репортери без граници”. По повод Световния ден на свободата на печата организацията обнови своя списък с лидери и организации, които представляват заплаха за работата на медиите. В него попадат 38 „хищници”, както ги наричат „Репортери без граници”.

Най-голямо влияние върху тазгодишния списък оказват събитията в арабския свят. Сред най-големите врагове на свободата на словото са бившият президент на Тунис Зин ал-Абидин бен Али, президентът на Сирия Башар ал-Асад, либийският лидер Муамар Кадафи, както и кралят на Бахрейн Хамад бен Иса ал-Халифа. http://kafene.net
 


Сходни връзки

Гана и Бенин изпревариха България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди