изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:08 EEST
ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ ЗА ХОР "ДОБРУДЖАНСКИ ЗВУЦИ"    
НовиниХор "Добруджански звуци" е удостоен с почетен диплом от кмета на Добрич Детелина Николова. Отличието е за траен принос в духовната съкровищница на Добруджа и България.


Съставът отбеляза тържествено 110 години от своето създаване. Хорът е носител на редица престижни отличия, а снощи на концерт в зала "Добрич" прозвучаха едни от неговите най-емблематични изпълнения, станали повод публиката навсякъде да става на крака, за да изрази своето възхищение пред таланта и уникалните гласове на добруджанските хористи.
Хор "Добруджански звуци" е един  от ветераните на нашата хорова самодейност, създаден през 1901 година. С развитието му са свързани големи имена в хоровото изкуство като Иван Камбуров, Роман Спатаров, Атанас Бъчваров, Йосиф Душек и др. От 1952 г. до 2007 година диригент и главен художествен ръководител на хора е Маестро Захари Медникаров. След неговата кончина богатото наследство се поема от Елвира Пастърмаджиева. Хор "Добруджански звуци" е изнасял концерти в България, Румъния, Русия, Германия, Унгария, Италия, Англия, Гърция. Лауреат е на всички републикански фестивали, носител е на международни награди от Арецо - Италия, Ланголен - Англия и др.
 


Сходни връзки

ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ ЗА ХОР "ДОБРУДЖАНСКИ ЗВУЦИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди