изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:36 EET
Хиляди се сбогуваха с Иван Славков – Батето    
Общество Хиляди граждани се стекоха на поклонението на Иван Славков - Батето. Хора от спортните и политически среди на България почетоха паметта му и поднесоха цветя пред тленните му останки му във фоайето на Националния стадион "Васил Левски". Иван Славков ще бъде запомнен с поста си на генерален директор на БНТ, като председател на Българския олимпийски комитет (БОК), както и като президент на Българския футболен съюз (БФС) и член на Комисията по организацията на световните първенства към ФИФА. Наред с всичко друго Иван Славков е определян от хората като човек с огромно чувство за хумор и отношение към живота. Батето почина в неделя на 70-годишна възраст.

В 11 часа пред Националния стадионВасил Левски" трябваше да започне поклонението пред Иван Славков. Още преди 10:30 часа обаче стотици вече чакаха своя ред, за да си вземат последно сбогом с него. Обичан заради неповторимото си чувство за хумор, той остава в паметта на хората най-вече с невероятния си позитивизъм.

Сред приятелите на Славков беше Стефка Костадинова, която наследи неговия пост като президент на БОК: „В най-тежките си моменти той не показа, че страда и с усмивка на лице говореше шегички за всеки. Много голяма загуба. Мисля, че трябваше да ни предупреди неговите приятели. Сърдя му се, че няма да бъде с нас в Лондон".

Тити Папазов сподели: „Помагал ми е с каквото е могъл винаги. За съжаление има едно единствено непоправимо нещо на този свят и това е човешката смърт. Ако някой измисли как да я лекуваме, ще бъде супер. Дори и за лошите хора, и те заслужават да живеят. Но такива като него трябва да бъдат вечни".

Освен хора от спортните среди, със Славков се сбогуваха и родни политици, един от тях беше министърът на културата Вежди Рашидов: „Бяхме добри приятели. Тази усмивка, която той носеше и в лошото, и в доброто, казваше на хората, че трябва да имат достойнство и самочувствие. Иронията, която пущаше, беше защитният щит, чрез който той заставаше против всичко, което заставаше и против него".

Освен представители на спортните и политически среди на България, за поклонението на Иван Славков чакаха хиляди опечалени хора, дошли да се сбогуват с него.

http://dariknews.bg//

 


Сходни връзки

Хиляди се сбогуваха с Иван Славков – Батето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди