изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:55 EEST
Кметът на Каварна Цонко Цонев: От началото на годината в общината са разкрити нови 100 работни места    
Новини Каварна. От началото на годината в Община Каварна са разкрити нови 100 работни места. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” кметът на Община Каварна Цонко Цонев по повод 6 май, празника на града. На 4 юни в общината ще бъде открит голф комплекс. „До юни ще бъдат разкрити 200 работни места в голф игрище „Трейшън Клифс”, което се намира малко преди Каварна. Това игрище ще стане най-големият работодател в цялата община за тази година.

Това е инвестиция, която се реализира вече седем години и най-накрая вече ще бъде открита официално. Това ще даде силен тласък на развитието на туризма в района и то на туризма на високо ниво”, каза още кметът. Той обясни, че предстои на 19 май в каварненското село Видно да бъде открита голяма ферма за отглеждане на овце. „Инвестицията е руска и е доста голяма в сферата на животновъдството. Очакваме още инвестиции в областта на алтернативните източници на енергия, както една друга в областта на туризма, която в момента се договаря на територията на нашата община”, каза Цонев.
Кметът на Каварна очаква през тази година да бъдат довършени няколко улици в града и в общината, които са много важни за бизнеса и туризма. „Ще приключим с тяхното асфалтиране до края на юни. Чакаме новия собственик на плажа да го развие. Централният градски плаж е взет вече за пет години, а това дава възможност да се инвестират повече средства. Очакваме повече туристи тази година в сравнение с миналата – особено от Русия и от Полша. Това се дължи на събитията в Северна Африка. Записванията за почивка в Каварна са много обнадеждаващи”, подчерта Цонко Цонев и допълни, че се очаква доста голямо раздвижване в земеделието, в алтернативните източници и туризма в общината.
Росица ГЕОРГИЕВА


 


Сходни връзки

Кметът на Каварна Цонко Цонев: От началото на годината в общината са разкрити нови 100 работни места | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди