изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:41 EET
Прерязаха лентата на новата административна сграда на Община Каварна    
Новини
Новата административна сграда на Община Каварна бе официално открита днес. На празника на града - 6 май, лентата прерязаха кметът Цонко Цонев, Саймън Райт - барабанист на група Rhino Bucket и бивш барабанист на AC/DC и Dio, певецът Веселин Маринов и народният певец Илия Луков.



„За първи път си имаме собствена сграда, която да е в центъра на града. Всичко, което бе направено в последните години, не е малко, но това, което днес откриваме, ще се ползва десетилетия наред от жителите на Каварна и гостите на града. От днес Община Каварна си има нова къща, която ви пожелавам да ползвате с удоволствие и най-вече с добри резултати”, каза кметът Цонев.
Инвестицията за изграждане на новата сграда е на стойност близо 3 милиона лева, като средствата са част от облигационен заем, който общината успя да реализира. Сградата се намира в центъра на града и има топла връзка с читалище „Съгласие”. В подземния етаж е изградена репетиционна зала за фолклорни танци, която се ползва напълно безплатно от ансамбъл „Бизоне”. На първия етаж се помещава фронт офис за услуги и информация за гражданите, а на втория и третия - администрацията на общината.
Кабинетът на кмета Цонко Цонев е направен като рок музей. В него са изложени китари с автографи, плакети, макети на паметниците на Рони Джемс Дио и Георги Минчев, както и други ценни за градоначалника предмети, свързани с рока и хеви метъла.
Новата сграда има 3365 кв. м. разгърната застроена площ. В обществената поръчка за изграждането й участваха общо седем фирми, като най-добрата оферта бе представена от избрания изпълнител - „Планекс” ООД – гр. Варна. В момента тече обществена поръчка за изграждане на паркинг до нея, който ще е за 60 автомобила.
Планира се старата сграда на администрацията да бъде преустроена в общинско общежитие за социално слаби семейства.

 

 


Сходни връзки

Прерязаха лентата на новата административна сграда на Община Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди