изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:47 EEST
ПРЕМИЕРЪТ ГОСТУВА НА ТЕРВЕЛ НАВРЪХ ГЕРГЬОВДЕН    
Новини Порадиха му ръчно изработен нож, който той откупи срещу лев. Гост на празника на Тервел навръх Гергьовден бе премиерът Бойко Борисов. Той бе посрещнат от жителите и гостите на града с множество приветствия, аполдисменти и цветя, които той връчваше на дами с думите, че красивите пролетни букети са по-подходящи за тях. Заедно с кмета на Тервел Живко Георгиев, както и историкът проф. Божидар Димитров, Борисов влезе в новопостроения и осветен от дядо Амвросий в съслужие с още духовници нов катедрален храм в града.



Премиерът разгледа иконописите, като постоянно повтаряше: Какъв прекрасен храм! Красота!”, след което запали три големи свещи. “От майка си знам, че трябва да са три”, обясни Борисов. След това поздрави събралите се през църквата хора. Пожела им традиционното българско „живот и здраве”, като обеща, че оттук нататък в страната ни ще започне броенето на православните храмове, построени сега, като този в Тервел е първият. Пред всички кметът на добруджанската община Живко Георгиев благодари на Бойко Борисов, като заяви: “Това е първият премиер, който идва в Тервел от годините на демокрацията. Досега разстоянието от Тервел до София изглежда беше по-малко, отколкото от София до Тервел. С идването си обаче г-н Борисов доказа, че то е еднакво в двете посоки”. В знак на признателност за съдействието при строителството на църквата и за спомен от Тервел Ж. Георгиев обяви, че дарява на премиера нож, който е дело на тервелски майстор. По траниция Борисов откупи хладното оръжие с лев, като заяви, че досега управляващи не са идвали, защото е лоша инфрастуктурата. Той обеща, че това няма да продължава така и се работи, за да се привлекат инвеститори и децата да не напускат родния си край.
Проф. Б. Димитров дари икона на светите братя Кирил и Методий, като връчи и премиерския дар - пълет комплект църковна утвар и одежди за богослужение. Пред журналисти историкът заяви, че в страната се гжрадят над 300 нови храма, а през миналата година са били изградени и осветени 200 църкви.

БОЙКО БОРИСОВ: ИНФРАСТРУКТУРАТА ЩЕ ОСТАВИ ДЕЦАТА ВИ ТУК


 


Сходни връзки

ПРЕМИЕРЪТ ГОСТУВА НА ТЕРВЕЛ НАВРЪХ ГЕРГЬОВДЕН | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРЕМИЕРЪТ ГОСТУВА НА ТЕРВЕЛ НАВРЪХ ГЕРГЬОВДЕН
Автор: Anonymous да 2011-05-07 @ 11:49 EEST

В чест на 22 годишнината от Турското въстание в с.Орляк и Зърнево в борбата за човешките права и извършения геноцит срещу Турците в Тервелският район, да се издигне паметник на срама между Орляк и Зърнево до чурчур чешма.

 На откриването, да бъде поканен примиерът Бойко Борисов.

                                                                                                               Мехмет Юмер-даскала от с.Орляк

ПРЕМИЕРЪТ ГОСТУВА НА ТЕРВЕЛ НАВРЪХ ГЕРГЬОВДЕН
Автор: Anonymous да 2011-05-07 @ 19:19 EEST

Добре даскале! И мен ме е много срам, но талибани няма да търпим. "Турското въстание" за което пишеш беше с външна подкрепа, част от т.нар. "студена война" и само братската съветска помощ ни спаси (тебе и мене) да не станем като в Югославия. Щото българите са като работни пчели - не жилят, ама като им катурнеш кошера бързо ще разбереш що е било през 1913 година... Анадън му?

 Земя ли ти липсва или права нямаш? Или майчиното ти име е българско, само защото тъпчеш по тревата на Майка България?  Живей си в мир и не рови в раните на новата ни история! Да не те отнесе лодката като сомалийски пират в океана... :-))))

ПРЕМИЕРЪТ ГОСТУВА НА ТЕРВЕЛ НАВРЪХ ГЕРГЬОВДЕН
Автор: Anonymous да 2011-05-10 @ 10:46 EEST
А кога турците ще построите паметник на жертвите от Априлското въстание.
ПРЕМИЕРЪТ ГОСТУВА НА ТЕРВЕЛ НАВРЪХ ГЕРГЬОВДЕН
Автор: Anonymous да 2011-05-10 @ 12:53 EEST

Те са го построили - костницата в Батак. Никога българин не слагал под ножа наред старци, жени и деца. А турският манталитет е известен - кръвен данък, поголовно трепане на "шашкъни" и "гяури". Добре е, че при тях също има хора, които искат да живеят в мир и казват НЕ на насилието над другите народи. Моето мнение е, че който не може да живее в България наравно с българите, да ходи да живее при  "държавата Майка" .  Но паметници на разни башибозуци, които са искали да тровят, колят и бесят "гяури", няма да има.

Целта на несъстоялото се въстание от 1989 г. беше да се отцепи територия от България, под влиянието на външни сили. Смяната на имената беше неизбежна. Още повече, че такава практика има на юг от нашата граница. Ивановци в турската държава няма. А България Мехмедовци - много. Когато имаш много мехмедовци, почваш да ги подкокоросваш да се цепят от държавата си. Този модел е приложен през ХХ век от Германия, спрямо Австрия, Чехия. За какво "въстание срещу имената" говорим? Това е 100% опит за превземане на територия. Трябва да си много глупав, за да не го виждаш... ;-) Така че да не се опитват разните му манафи да ни пробутват лъжата за "невинно преименуваните" български турци. Или те постарому смятат, че раята(овцете) тъй ще стоят и ще гледат как ги колят?  На паметника на връх Шипка единият от надписите е "Стара Загора". За да се помни, какво е ставало в Стара Загора през лятото на 1877 г. с мирното население... Нещо, което в България никога не е ставало. ;-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди