изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:49 EEST
ОБЩИНА КАВАРНА С НОВ ДОМ    
НовиниБивши кметове на морския град станаха почетни граждани на общината

На празника на Каварна – 6 май, официално бе открита новата сграда на община Каварна. Лентата прерязаха кметът Цонко Цонев, Саймън Райт - барабанист на група Rhino Bucket и бивш барабанист на AC/DC и Dio, певецът Веселин Маринов и народният певец Илия Луков. Пред гости и жители на града Цонев заяви: “За първи път си имаме собствена сграда, която да е в центъра на града. Всичко, което бе направено в последните години, не е малко, но това, което днес откриваме, ще се ползва десетилетия наред от жителите на Каварна и гостите на града. От днес община Каварна си има нова къща, която ви пожелавам да ползвате с удоволствие и най-вече с добри резултати”. Инвестицията за изграждане на новата сграда е на стойност близо 3 млн. лв., като средствата са част от облигационен заем, който общината успя да реализира. Сградата се намира в центъра на града, като за фасадата й са ползвани камък и стъкло. Части от нея са леко издадени като зелени градини с балкони от метална конструкция и ажурни прегради. Строителството на новата сграда бе дело на „Планекс” ООД, като автор на проекта е архитектурно студио „Е-Арх” с водещ проектант арх. Мартин Христов. Общината има топла връзка с читалище „Съгласие”. В подземния етаж е изградена репетиционна зала за фолклорни танци, която се ползва напълно безплатно от ансамбъл „Бизоне”. На първия етаж се помещава фронт офис за услуги и информация за гражданите, а на втория и третия - администрацията на общината. Кабинетът на кмета Цонко Цонев е направен като рок музей. В него са изложени китари с автографи, плакети, макети на паметниците на Рони Джемс Дио и Георги Минчев, както и други ценни за градоначалника предмети, свързани с рока и хеви метъла.
Новата сграда има 3365 кв. м. разгърната застроена площ. В обществената поръчка за изграждането й участваха общо седем фирми, като най-добрата оферта бе представена от избрания изпълнител - „Планекс” ООД – гр. Варна. В момента тече обществена поръчка за изграждане на паркинг до нея, който ще е за 60 автомобила. Планира се старата сграда на администрацията да бъде преустроена в общинско общежитие за социално слаби семейства.
В празничния ден с почетно гражданство бяха удостоени Атанас Маринов Атанасов и Стоян Калчев Воденичаров – кметове на община Каварна през периода 1973 – 1990 г. Присъждането на почетното звание за двамата бе по решението на ОбС- Каварна, като мотивът е, че развитието на всяка община е свързано с имената на хора, допринесли в различно време и в различна степен за това. Настоящият градоначалник Ц. Цонев връчи и на двамата почетния знак на общината. След това празникът продължи с концерт, в който участие взеха Веселин Маринов, Илия Луков и фолклорен танцов ансамбъл “Бизоне”.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА КАВАРНА С НОВ ДОМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди