изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:27 EEST
3 години и 6 месеца лишаване от свобода за 17-годишен, извършител на кражби и грабежи    
Ред и сигурност17-годишен младеж получи наказание 3 години и 6 месеца лишаване от свобода, след като Окръжен съд – Добрич, одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на делото в досъдебното производство. До навършване на пълнолетие К.Пл.П. ще търпи наказанието в поправителен дом при общ режим. Към това е присъединено и наказание обществено порицание.

 

                        Младежът бе признат за  виновен, че като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, при условията на продължавано престъпление и по специален начин /особена ловкост/ е извършил 7 кражби; използвайки платежен инструмент – две дебитни карти, е опитал без съгласие на титуляра да изтегли пари, като деянието е останало недовършено по независими от него причини; както и за два грабежа. Общата сума на причинените с деянията му щети възлиза на  2 524,50 лв., които са възстановени.

            На 16.09.2010 г. в гр. Добрич от частен дом той е отнел велосипед на стойност 280 лв. На 16 срещу 17.09.2010 г. в курортен комплекс Албена, от павилион за продажба на шапки пред хотел, в съучастие като извършител с други две лица, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот, е отнел шапки, кърпи и други вещи на стойност 377 лв. Същата вечер от стая в друг хотел е отнел два мобилни телефона и други лични вещи на обща стойност 653 лв. На 23.09.2010 г. от частен дом в Добрич е отнел мобилен телефон и СИМ карта на обща стойност 52 лв. На 25.09.2010 г. от частен дом в Добрич е отнел монитор, тонколони и камера на обща стойност 396 лв. На 28.09.2010 г. в Добрич от частен дом, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел мобилен телефон със СИМ карта, златен талон, две дебитни карти и портмоне на обща стойност 162 лв. На 04.11.2010 г. в Добрич от частен дом е отнел фотоапарат, карта-памет и ДВД на стойност 248 лв. Общата стойност на отнетите при кражби вещи е 1875,50 лв.

            На 28.09.2010 г. като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, при условията на продължавано престъпление, от уличен банкомат, използвайки открадната дебитна карта, без съгласието на титуляра й, опитал да изтегли 10,43 лв., като деянието е останало недовършено по независещи от 17-годишния причини. По същия начин младежът опитал да изтегли 100 лв. от дебитна карта на същия титуляр.

            На 05.11.2010 г. в Добрич, като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, при условията на продължавано престъпление и след предварителен сговор със 16-годишен младеж да вършат грабежи, К. П. е отнел 7 лв. от владението на 44-годишшен мъж, като употребил за това заплашване и грабежът е извършен от две лица, сговорили се предварително за това. На 06.11.2010 г. по същия начин от магазин за хранителни стоки в централната част на града, той е отнел мобилен телефон със СИМ карта и сумата от 390 лв. Общата стойност на отнетите вещи в двата случая възлиза на 649 лв.

            К.П. заяви пред съда днес, че се признава за виновен и разбира последствията на сключеното с прокуратурата споразумение на влязла в сила присъда и иска съдът да го одобри.

            Държавното обвинение помоли съда да одобри споразумението, тъй като то отговаря на закона и морала.

            Окръжен съд – Добрич, одобри споразумението и прекрати наказателното производство срещу К. П.

            Младежът има основно образование, ученик е в 11 клас, не е осъждан.

 

09.05.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

3 години и 6 месеца лишаване от свобода за 17-годишен, извършител на кражби и грабежи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди