изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:20 EEST
ОТНОВО ВАНДАЛИЗЪМ ПО ДОБРИЧКИТЕ УЛИЦИ    
НовиниВ края на миналата седмица със счупени и изпотрошени глобуси, улични стълбове, умишлено прекъснати кабели за осветление е осъмнала улица „Христо Смирненски" в частта от улица „Независимост" до улица „Васил Левски", алармираха от кметството.

Причината не е ясна -случайна храброст, повлияна от алкохолни делириуми, или начин да изявиш себе си, демонстрирайки мъжественост, коментира сайтът на кметството. Оттам информират, че всяка година от общинския бюджет се заделят допълнителни 120 000 лева, за да могат улиците отново да светнат и да осигурят нормалния житейски ритъм. Всяка година община Добрич инвестира нови средства за улици, осветление, детски площадки. И ако поставянето на едно осветително тяло с разходите по монтажа и поддръжката струва 73 лв, то само възстановяването на артистично строшените глобуси и стълбове ще струва 1000 лева, информират от общината. И допълват, че това са пари, с които могат да се осветят други улици.
В сайта на общината се казва още: „И ако малко се поспрем днес и се позамислим кой е виновен, да поговорим и прегърнем децата си, да се изправим сами срещу собствените си недъзи...може би няма да има повече счупени стъкла и поругани усилия.
Община Добрич благодари на всички хора, които всеки ден осъзнават, че, за да живеем в по - подреден и чист Добрич, зависи единствено и само от самите нас.
Община Добрич изказва своята благодарност и на всички, които разбират, че са сгрешили, но са убедени, че това вече е минало и няма да се повтори.
 


Сходни връзки

ОТНОВО ВАНДАЛИЗЪМ ПО ДОБРИЧКИТЕ УЛИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди