изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:47 EEST
Смъртоносен трус удари древен испански град    
По светаЗеметресение от 5,1 по Рихтер разтърси древния град Лорка в югоизточна Испания, причинявайки смъртта на поне осем души. Земетресението срути домове и нанесе щети на исторически църкви и публични сгради. Според някои сведения е имало трусове на територията на целия туристически регион на Мурсия, предаде Ройтерс, цитирана от "Фокус".


 "Населението е уплашено и се страхува да се завърне в домовете си. Целият център на Лорка е сериозно засегнат", заяви представител на властите на провинцията.

От американската геоложка служба съобщиха, че епицентърът на земетресението е бил на дълбочина един километър под земята. Малко преди него Лорка е бил разтърсен от по-леко земетресение от 4,5 по Рихтер.

Земетресението в Южна Испания с магнитуд 5,1 по Рихтер е най-силното в страната от 1956 година, предава АФП. На 19 април 1956 година земетресение причинява смъртта на 11 души в испанския град Алболоте в провинция Гранада.
Последното фатално земетресние, разтърсило Испания, е през 1997 година, когато загива един човек.

По ирония на съдбата сегашното земетресение в Испания беше регистрирано същия ден, в който много жители в италианската столица Рим се страхуваха от предсказано земетресение от италиански сеизмолог, починал през 1979 година.

Град Лорка, който е с население около 90 хиляди души, датира от Бронзовата епоха. Старата част от града, в който има много архитектурни забележителности, се състои от мрежа тесни улички. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Смъртоносен трус удари древен испански град | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди