изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:47 EET
Българин обезглави жена в испански магазин    
По света

28-годишен български гражданин с полицейско досие е обезглавил жена в супермаркет в град Арона, на 15 км от курорта Лос Кристианос, на остров Тенерифе, част от испанските Канарски острови. Предполага се, че нападателят с инициали Д.В.Д. е бил бездомник. Той е бил задържан, след като е избягал от магазина, носейки окървавената глава на жертвата си, предадоха Асошиейтед прес и испанските агенции ЕФЕ и Еуропа прес, цитирани от БТА.



Според очевидци мъжът влязъл в магазина тази сутрин към 10 часа, откраднал нож, и без видима причина и дори без да размени и дума с жертвата си, я атакувал и отрязал главата й. После започнал да бяга с главата в ръце, бил подгонен от охранители, спънал се и изтървал главата на тротоара в краката на очевидец. Няколко души се хвърлили към него и успели да го задържат, докато дойде полицията.

Първоначално испанските медии съобщиха, че жертвата е британска гражданка, на 60 години, вероятно клиентка на магазина. По-късно обаче излезе информация, че е жена от китайски произход. Със сигурност се знае, че няма общо с българина.

Министърката на вътрешните работи в правителството на област Канарски острови Доминика Фернандес потвърди разказите на очевидците. Тя поясни, че нападателят е бил познат в района с други престъпления и прояви на агресия и допълни, че изглежда не е имало мотив за нападението.

Според кмета на града нападателят е имал психически проблеми. През  февруари той бил пуснат от психиатрия, където бил затворен, след като избил няколко зъба на случаен минувач, предаде bTV.
 http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Българин обезглави жена в испански магазин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди