изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:46 EEST
Китайци искат да обработват наши ниви    
КитайКитайски инвеститори искат да обработват 100 000 декара земя в Северозападна България, съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ). Това е станало ясно на среща на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с китайска бизнесделегация, предаде БТА. По думите на министъра китайски компании може да вложат в страната над 100 млн. лв.

Корпорацията Tianjin State Farms Agribusiness Group Company възнамерявала да обработва до 100 000 декара, е казал вицепрезидентът на фирмата Ли Лиян Суо. Инвеститорите основно възнамерявали да работят в Северозападна България.
Във Видинско вече те оглеждали да вземат под аренда 12 000 декара или да ги купят, посочват от МЗХ. Китайците ще търсят земи и в районите на Враца и Монтана, е казал министър Найденов. Отделно около 40 000 декара инвеститорите щели да купят или вземат под аренда в районите на Елхово и на Ямбол.

Вицепрезидентът на компанията е обяснил, че искат да отглеждат предимно царевица, люцерна и други култури за фураж, добавят от МЗХ. Почти цялата продукция ще заминава за износ за Китай. В момента внасяме продукция от САЩ, е коментирал Ли Лиян Суо. Той допълнил, че от компанията ще открият работни места в България и ще наемат български персонал. Освен това ще купят нова и модерна земеделска техника.

Китайската компания работи в секторите на хранително-вкусовата промишленост, земеделието, животновъдството. Има и фабрика за обработка на метали, фирми за недвижими имоти и бизнеспаркове.

Представителят на китайската винарска компания Sino French Venture Dynasty Winery  Дзанг Чун Я пък обяви, че искат да купят винарна в България и да изнасят продукцията за Китай. Отделно те смятат да вземат под аренда или купят лозя в страната.
По думите й тяхната компания е много известна на китайския пазар. Тя е първата в страната и е съвместно дружество с френски инвеститор. Г-жа Дзанг Чун Я допълни, че имат голям и осигурен пазар за продукцията и в момента изпитват недостиг. http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Китайци искат да обработват наши ниви | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди