изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:19 EEST
Италия: Кадафи бяга ранен. Той: Не можете да ме убиете    
По света

Италианският външен министър Франко Фратини съобщи, че Муамар Кадафи може би е избягал от Триполи и най-вероятно е ранен. Фратини заяви пред репортери в Тоскана, че вярва на казаното му от католическия епископ в либийската столица Джовани Мартинели, според когото "Кадафи най-вероятно не е в Триполи и може дори да е ранен" при въздушни удари на НАТО, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, на които се позова БТА.



Пред в. "Кориере дела сера" министърът уточнява, че "международният натиск вероятно е накарал Кадафи да реши да потърси убежище на безопасно място". Според Фратини е възможно либийският лидер да е напуснал столицата, но не и страната.
"Либия е голяма държава, с пустинни райони", добавя Фратини, като изтъква, че не вярва много, че кадрите с Кадафи, показани вчера по либийската държавна телевизия, са актуални.

Либийският правителствен говорител Муса Ибрахим обаче опроверга твърдението, че Мумар Кадафи е ранен. По думите на Ибрахим той не е пострадал по никакъв начин и продължава да управлява страната.
"Това са глупости. Лидерът има висок дух. В добро разположение на духа е. Ръководи страната ден след ден. Изобщо не е ранен", каза Ибрахим.

Няколко часа по-късно Муамар Кадафи заяви в аудиообръщение, излъчено по либийската телевизия, че е жив и се намира на място,където НАТО не може да го открие, предаде Ройтерс.
"Казвам на страхливите кръстоносци, че се намирам на място, където не можете да ме достигнете и убиете. Аз живея в сърцата на милиони" заяви гласът, приличащ на този на Кадафи.

Той каза също, че е направил това изявление, след като получил "огромен" брой обаждания по телефона от либийци, загрижени за състоянието му, след като НАТО бомбардира резиденцията му в елитния квартал Баб ал Азизия в Триполи в четвъртък.

Очаква се Кадафи да е сред тримата либийски служители, за които Международният наказателен съд възнамерява да издаде заповед за арест в понеделник.

Според Франко Фратини, ако бъде издадена заповед за арест на либийския лидер, това ще доближи края на военните действия в страната.

По-късно Белият дом заяви, че САЩ и НАТО ще продължат военните си операции в Либия, докато Муамар Кадафи не спре да атакува собствения си народ, предаде Асошиейтед прес. Американският президент Барак Обама се срещна днес в Белия дом с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Двамата изразиха съгласие, че ръководената от алианса мисия в Либия е спасила живота намного хора, заяви Белият дом.  http://dnes.dir.bg

ВОЙНАТА В ЛИБИЯ 

 


Сходни връзки

Италия: Кадафи бяга ранен. Той: Не можете да ме убиете | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди