изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:14 EEST
Петима са задържани при операция "Еврото"    
НовиниПловдив. Петима души са задържани при специализирана операция под кодовото наименование „Еврото”, реализирана на територията на Пловдив и Хасково, съобщиха от МВР. Специализираната операция „Еврото” започна вчера на териториите на Пловдив и Хасково. Тя бе насочена срещу производството и разпространението на фалшиви евробанкноти. Разследването на групата е продължило няколко месеца от спецполицаи на ГДБОП и колегите им от териториалните звена в Пловдив и Хасково.


В операцията, наблюдавана от Окръжна прокуратура-Пловдив, участваха служители на ОДМВР Пловдив и Хасково и териториалното звено на ДАНС в града на тепетата. На паркинг на бул. ”Никола Вапцаров” в Пловдив бе задържан Р.Н./42 г./, у когото са намерени 200 000 фалшиви евробанкноти с номинал от 500. Минути по-късно са заловени неговият съгражданин Г.Г. /43 г./ и двамата жители на Първомай П.П. /48г./ и Х.К. /32 г./. Тримата са криминално проявени, а П.П. е осъждан условно заради аналогични престъпления. В Хасково в полицейския капан попадна и петият член на групата - К.А., също осъждан и криминално проявен.
Извършени са претърсвания на 14 адреса, откъдето са иззети общо 517 700 фалшиви евробанкноти в различни копюри, банкнота от 100 долара, силиконови отливки за 100 и 200 евро, прозрачни фолиа с изображение на 100-еврова банкнота. Открити са релефи, метални плаки, клише за поставяне на холограми, тампони с нанесена боя, 3 лаптопа, 2 компютрни конфигурации, принтер, 15 мобилни телефони, 2 преносими памети, 5 сим-карти и три автомобила. Намерени са и 110 листа с напечатани кутии за цигари, както и кашон с над 1000 нарязани кутии за цигари от същата марка.
Петимата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по документирането на случая продължава, материалите ще бъдат предадени на прокуратурата. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Петима са задържани при операция "Еврото" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди