изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:21 EEST
ИЗДАДОХА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА КОЛЕКТОР VI И КАНАЛИЗАЦИЯ    
ЕкологияДНСК издаде разрешение за ползване на канализация – главен колектор VI и прилежащата канализационна мрежа, които са изградени по проект 58111-37-228 “Развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в Каварна - Изграждане на Главен колектор VІ и прилежащата канализационна мрежа”, съобщиха от пресслужбата на община Каварна.

Оттам припомнят, че проектът се финансира по ОП “Околна среда 2007-2013 г.”, Приоритетна ос 1, Процедура № BG161PO005/08/1.10/01/02 “Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води”, съфинансирана от Европейския фонд за развитие и Кохезионния фонд на Европейската общност. Той има за цел подобряване на качеството на живот на населението в Каварна чрез повишаване на дела от населението, включено в канализационната система и осигуряване на екологосъобразно заустване на битовите отпадъчни води. Главен колектор VI и новата канализация обхващат голям процент от ромския квартал “Хаджи Димитър”, а именно: улиците “Родопи”,  “Шести септември” и “Нефтяник”. Изграден е и отливен канал по улиците “Нефтяник”,  “Панайот Хитов” и “Изгрев”. Посредством развитие на екологичната инфраструктурата за отпадъчни води се цели опазване и подобряване на екологичното състоянието на водите в община Каварна. Подобрената инфраструктура е предпоставка за повишаване привлекателността, възможностите за инвестиции в района и конкурентноспособността на местната икономика.
Основните резултати от реализирането на проекта са подобряване на битовите условия на населението и повишаване на жизнения стандарт; икономическо и социално интегриране на население към развитите райони на ЕС; подобряване на хигиенните и здравословните условия в участъка на интервенция; стабилизиране на почвите и преодоляване на опасността от свлачищни процеси в съседния район; предотвратяване на замърсяването на подпочвените води, които се използват за битово водоснабдяване; подобряване на качеството на водите оттичащи се в черноморския басейн; създаване на капацитет за работа по проекти и иницииране за участие в други подобни проекти.
 


Сходни връзки

ИЗДАДОХА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА КОЛЕКТОР VI И КАНАЛИЗАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди