изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:10 EEST
Дъждът се завръща в Западна България    
ВреметоСофия /КРОСС/  Над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще превалява дъжд, на места придружен с гръмотевици. В северозападните райони ще има условия за по-интензивни валежи. По-късно през деня в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него за кратко в страната ще нахлуе хладен въздух , съобщават синоптиците от БАН.

Съвсем различно ще е времето в Източна България - предимно слънчево, със слаб юг-югозападен вятър; по-късно през деня на отделни места и там е възможно да превали и прегърми. По Черноморието вятърът ще е от югоизток. На места в източната част от Дунавската равнина и в Горнотракийската низина максималните температури ще са високи - до 28-30°, а в останалата част от страната - между 20 и 25°. В София - около 21°.
Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за месеца, но по-късно през деня ще започне да се повишава.
Над планините от западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, по-мощна над Западна Стара планина. Ще има краткотрайни, но интензивни превалявания от дъжд и гръмотевични бури. На изток ще остане предимно слънчево. По високото ще духа умерен и временно силен юг-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 15°, на 2000 метра - около 8°.
Над Черноморието ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури - между 20 и 25°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

 


Сходни връзки

Дъждът се завръща в Западна България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди