изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:31 EEST
ГАЛЕРИЯТА СЪЩО СЕ ВКЛЮЧВА В НОЩТА НА МУЗЕИТЕ    
КултураНаситена с арт събития нощ - изложби, уоркшопове, демонстрационни техники, пърформанси, видеопрожекции и др., планира добричката галерия за участието си инициативата "Нощ на музеите". Събитието е на 17 май.


Идеята е запознаване с творчеството на художници от града и региона, с постоянната експозиция на галерията, със съвременни търсения в областта на визуалните изкуства, експеримента и синтеза с други изкуства. Акцент във вечерта е откриването на изложбата със 110 творби - рисунки, карикатури, илюстрации от Илия Бешков. Откриването е в 18 часа от Ред Дикси Бенд от Добрич. Половин час по-късно ще се представят изпълнители от арт център "Палитра" - песни, танци и изпълнения на флейта. Откриването на изложбата с творби на Илия Бешков е от 19 часа. След това ще започне уоркшоп - изработване на екобижута от природни материали, като Христина Етърска ще демонстрира различни техники. Малко по-късно анимационни послания ще отправи Даниела Попова. Арт базар ще бъде организиран от 18 до 1 часа след полунощ. Керамични бижута и пана представят в "Изкуството на огъня" Милена и Али Алджебари, порцеланови съдове - Венета Иванова, кожени аксесоари - Ивайло Маринов, екобижута - Христина Етърска. В пространството пред галерията Самуил Стоянов ще представи проекта си "Временно изменение". Предвидени са и видеопрожекции на кадри от "Добрич празнува" - виртуален проект на Художествената галерия.
 


Сходни връзки

ГАЛЕРИЯТА СЪЩО СЕ ВКЛЮЧВА В НОЩТА НА МУЗЕИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди