изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:37 EEST
Откриха трупа на изчезнало момченце    
Новини

Изчезнало 6-годишно момченце от Варна, за което вчера полицията съобщи, че е обявено за издирване, е открито мъртво. Трупът на малкия Стефан Стефанов е намерен близо до пожарната в града. Говорител на Областната дирекция на МВР-Варна Калинка Пенчева отказа да коментира дали по тялото има следи от насилствена смърт, но най-вероятно става дума за убийство. Причините за смъртта ще станат ясни след аутопсия, предаде "Фокус".



За последно Стефан бил забелязан около 15 ч. на 14 май, когато излязъл да играе пред дома си на ул. "Княз Черказки" в ромския квартал "Максуда". Детето било облечено в червено долнище от анцуг, черна блуза и бели чехли.

БГНЕС съобщи, че момченцето е било убито и захвърлено под мост в канал на бул. "Сливница" в града. Трупът е бил намерен от клошар. По време на огледа днес полицаите извикаха предполагаем свидетел, който слезе долу до канала и след това заяви, че гледката е била ужасна - детето е било обезобразено, като главата му е била в чувал.

Полиците водят преговори със стачкуващите патоанатоми от Съдебна медицина, които вчера спряха да правят аутопсии заради неизплатени от месеци възнаграждения. Заради стачката те отказват да изпълняват задължения си и не правят изключение дори за този случай. Тялото на детето е прибрано в хладилна камера в една от варненските болници и ще остане там, докато патоанатомите не установят причините за смъртта.

"Действията на нашите колеги, които аз уважавам, изключително затрудняват нашата дейност", коментира пред Дарик радио окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.
Пред "Фокус" той добави, че ако трябва и със самолет от София, но ще намери съдебни лекари, които да извършат аутопсии на труповете.

Чавдаров потвърди, че се работи по горещи следи по версия за убийство, но засега не може да каже повече, за да не провали евентуален арест.

"Отиваше най-много до близкия магазин, никога не се е губил или да отиде надалече", разказа пред в. "Стандарт" бабата Севда, с която момченцето живеело, докато родителите му са на работа в Германия.
Заради това съседи първоначално предполагаха, че може детето да е отвлечено за откуп, тъй като семейството има пари.

Къщата, в която живел Стефан, е близо до частната автогара, където движението е натоварено, но самата улица е сравнително тиха, тъй като до нея има огромно, обрасло с растителност водно дере. Веднага след изчезването се появили подозрения, че детето може да е паднало в дерето и полицаи претърсили, но не открили нищо. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Откриха трупа на изчезнало момченце | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди