изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:23 EET
ХУДОЖНИЦИ-ПЕДАГОЗИ РЕДЯТ ИЗЛОЖБА    
КултураВ навечерието на 24 май се организира и традиционната Общинска изложба на художниците-педагози от Добрич. Съорганизатори на експозицията са общината и Художествената галерия, а събитието е съчетано и с награждаването на изявени педагози от нашия град.
Творческата формация на художниците - педагози включва повече от 28 автори, които живеят, работят и творят като преподаватели по изобразително изкуство във всички видове и степени средни и висши учебни заведения, като ръководители на школи и ателиета за работа с деца и младежи.


Девет творци представят своето изкуство за традиционната Национална изложба на художниците - педагози "Велико Търново 2011", която се открива за 17-и път в изложбените зали на улица "Рафаел Михайлов" №1.
Изложбата в добричката галерия отново ще ни срещне с изкуството на Кирил Петров, Светослав Бъчваров, Цветан Манев, Здравко Тошев, Мирослав Спасов, Дарина Стаматова, Стела Славова, Мария Попова, Милена Ангелова, Светла Симеонова, Николай Ханзъров,  Тодор Балев, Николай Тодоров, Гинка Димова и други. Художествените творби на изящните и приложни изкуства, с богато жанрово и тематично разнообразие са изпълнени в различни материали  и техники: маслена и акварелна живопис, смесени техники, рисунки, колаж- коприна, дигитална живопис, текстил. Гост на изложбата и тази година е Георги Горчев, живописец от град  Балчик, един от учредителите на някогашното Окръжно ателие на художниците - педагози в град Добрич през 1979 година.
Изложбата се открива на 18 май от 11 часа в зала №5 на Художествената галерия.
 


Сходни връзки

ХУДОЖНИЦИ-ПЕДАГОЗИ РЕДЯТ ИЗЛОЖБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди