изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:28 EEST
ИНФОРМАЦИОНЕН УРОК В БИБЛИОТЕКАТА    
КултураИнформационен урок на тема "Европейски столици на културата през 2011 г." се проведе в Регионална библиотека "Дора Габе" с участието на ученици от СОУ "Димитър Талев". Проявата бе по повод Деня на Европа.


Библиотечен специалист запозна присъстващите с инициативата на Европейския съюз за популяризиране на европейското културно наследство и взаимно опознаване на гражданите на Съюза. Чрез мултимедийна презентация "Талин и Турку - Европейски столици на културата през 2011 г." бе разкрита богатата културна програма на двата пристанищни града.
Присъстваха ученици от 7 и 9 класове на СОУ "Димитър Талев", които бяха не само гости, но и активни участници в информационния урок. Ученици от 9 клас, с преподавател по информатика г-жа Горанова, представиха слайдшоу за градовете Талин и Турку. По интересен и атрактивен начин те запознаха своите съученици с полезна географска информация за градовете и забележителностите в тях.
Гости на проявата бяха представители на Europe Direct Добрич. Учениците разгледаха изложбата с публикации на Европейския съюз, експонирана във фоайето на библиотеката от Европейския информационен център в Добрич.
 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОНЕН УРОК В БИБЛИОТЕКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди