изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:24 EEST
ОБУЧАВАТ ОБЛАСТНИ И ОБЩИНСКИ АДМИНИСТРАТОРИ    
НовиниВчера и днес във Велико Търново се провежда двудневно обучение на администратори от 12 областни и 50 общински администрации - целеви групи по дейност 3 на проекта "По-добро обслужване чрез електронно управление в Северозападен, Северен централен и Североизточен район за планиране", изпълняван от Областна администрация - Плевен, като бенефициент, в партньорство с областните администрации на Ловеч, Габрово и Добрич. Това съобщава на сайта си областна администрация.

Финансовата подкрепа за проекта е на Европейския социален фонд и държавния бюджет, чрез ОП "Административен капацитет". Участниците, сред които и от нашата администрация, ще се научат да работят с модулите за връзка между порталите и АИС по държавна и общинска собственост - под-дейност 3.8 на обществена поръчка с предмет: "Изграждане на електронна област съгласно изискванията на Закона за електронно управление". В рамките на проекта са разработени, доставени и внедрени модули за връзка между порталите и АИС. Администраторите ще се запознаят с използваните технологии за разработка Java, PostgreSQL, Application server Appache Tomcat. Ще им бъде показано предназначение на модулите, основни принципи на електронното управление, архитектура на системата, изграждане на VPN свързаност с ЕСОЕД, конфигурация на модулите за работа с ЕСОЕД, работа с потребителския интерфейс на модула, работа със справки за проследяване на всички придвижили се съобщения. Обучението е предназначено за администратори и ще запознае специалистите с архитектурата на модулите, основни положения и начин на инсталиране, начин на обновяване. Ще бъдат разгледани и различни казуси от практиката. Всеки участник в обучението ще получи сертификат.
 


Сходни връзки

ОБУЧАВАТ ОБЛАСТНИ И ОБЩИНСКИ АДМИНИСТРАТОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди