изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:03 EEST
ОТНОВО ПАДНАЛА МАЗИЛКА ОТ БЛОК „СВОБОДА”    
НовиниНа телефон 112 вчера е получен сигнал за паднали парчета мазилка и замаска пред блок „Свобода” 2. Предприети са незабавни действия за обезопасяване на района със сигнална лента и е направена организация за премахване на опасните парчета мазилка, съобщиха от кметството.

По обяд са започнали самите действия и благодарение на бързата реакция и екипна работа на Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти” и Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” група „Спасителни дейности” към 15. 00 часа са били отстранени опасните парчета, които са отлепени от терасите. Задължението за поддържане на терасите, които са частна собственост, е на самите собственици, напомнят от кметството. Община Добрич е издавала нееднократно предписания за премахване на опасните мазилки по фасадите и балконите на блоковете 1 и 2 на площад „Свобода”. Общо от седемте входа на двата блока, са регистрирани шест по Закона за управление на етажната собственост. Съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията (ЗУТ), собствениците на обекти са длъжни да ги поддържат в добро техническо състояние, а при възникнали обстоятелства, застрашаващи обекта с увреждане или разрушаване е необходимо да предприемат незабавни мерки за тяхното предотвратяване и възстановяване и да уведомят общината. Освен това съгласно закона собствениците на обекти носят имуществена отговорност за причинени вреди и пропуснати ползи от своите  виновни действия или бездействия, в резултат на които е настъпила авария на строежа, довела до материални щети или увреждане на трети лица. Предстои кметството да издаде заповеди, с които собствениците на жилища ще бъдат задължени да извършват неотложни ремонтни дейности по южната фасада.
 


Сходни връзки

ОТНОВО ПАДНАЛА МАЗИЛКА ОТ БЛОК „СВОБОДА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди