изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:56 EEST
СТОЛЕТНИЦАТА БАБА ФЕРИДЕ ЩЕ БЪДЕ ПОЗДРАВЕНА ОТ КМЕТА    
НовиниБаба Фериде от село Златия, Добричко ще навърши на 18 май 100 години. За вековния си юбилей тя ще бъде поздравена от кмета Детелина Николова, която ще я дари с погача и вълнен елек.
 

Баба Фериде е родена на 18 май 1911 година в село Златия. От 15 години за нея се грижи една от дъщерите й. За себе си баба Фериде споделя, че цял живот се е занимавала със земеделие, отглеждала е тютюн и се е грижила за своето семейство. В селото и сред своите приятели и близки е известна с трудолюбието и чувството за хумор. Хората я познават като весела жена, която със своите шеги и вицове е спечелила много приятелства. Близките й разказват, че макар вече със затруднения в говора, баба Фериде продължава да се шегува. Славела се е и като добра домакиня, която много обичала да посреща гости и да ги гощава с лично приготвени вкусни гозби. До миналата година, когато е била на 99, сама е плетяла терлици за своите внуци и правнуци. За своето дълголетие баба Фериде няма точна рецепта, обича да си похапва по малко от всичко. Нейната най–голяма радост и гордост са трите й деца, 6–мата внуци и 8 – те правнуци.    
 


Сходни връзки

СТОЛЕТНИЦАТА БАБА ФЕРИДЕ ЩЕ БЪДЕ ПОЗДРАВЕНА ОТ КМЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди