изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:30 EEST
Христина Митрева подаде оставка    
Новини

  Управителят на Националния осигурителен институт Христина Митрева е подала оставка. Това обяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов. Оставката е депозирана в деловодството на парламента, съобщиха от пресцентъра му.
Митрева е запознала с решението си депутатите на ГЕРБ на днешното им заседание, предадоха БТА и БГНЕС. Тя е аргументирала оставката си със създаденото напрежение около грешно заложения план за събираемостта на осигурителните вноски.



В писмо от нея, адресирано до председателя на парламента Цецка Цачева, се казва: "Моля да бъда освободена от поста преди изтичане на мандата поради снемане на политическото доверие и подкрепа от министър-председателя, министъра на финансите, министъра на труда и социалната политика и ръководството на партия ГЕРБ. НОИ е социална институция, която работи за обществото и с информацията, която се тиражира в медиите се създава и сериозно обществено напрежение. Всичко това прави невъзможно изпълнението на служебните ми задължения и дестабилизира институцията като цяло".
Утре в 11 часа Митрева ще даде пресконференция, съобщиха от НОИ.

"Мисля, че зададеното като прогноза в бюджета за Държавно обществено осигуряване не е правилно", коментира още Валентин Николов.
По думите му обаче, шефката на НОИ е заявила на депутатите, че винаги е действала професионално.
"Ние й благодарихме за работата и й пожелахме всичко най-добро. Един нов играч с ново иновативно мислене ще даде нов тласък на общественото осигуряване", добави Николов, цитиран от Медиапул, като не уточни кога ще бъде гласувана оставката й в пленарна зала.
По информация на "Дневник" се спрягат две имена за поста, едното от които на Светлана Ангелова - депутат на ГЕРБ и заместник-председател на социалната комисия в парламента.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов поиска Христина Митрева да се оттегли от поста. Причината - твърдението на НАП и финансовото министерство, че в НОИ са изчислили неправилно заложените приходи в бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО).
Самата Христина Митрева обяви вчера, че няма да се оттегли.

Управителят на НОИ е мандатна длъжност и се избира от парламента. По тази причина освобождаването му също изисква решение на депутатите.

Финансовият пакт и вотът на недоверие
Валентин Николов обяви още, че се събират подписи за промяна на Конституцията във връзка с Пакта за финансова стабилност. По думите му подписите ще бъдат входирани в петък.
Смятам, че това ще бъде един от основните дебати в парламента, каза Николов и добави, че ГЕРБ не се притесняват от внасяне на вот на недоверие към правителството.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Христина Митрева подаде оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди