изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:57 EEST
ДА ПОМОГНЕМ НА МАЛКАТА СИМОНА!    
ЗдравеС молба за съдействие към в. "Нова добруджанска трибуна" се обърнаха близки на Радостина Атанасова от София.


Причината - 4-годишната й дъщеря Симона Атанасова Атанасова се нуждае от скъпоструващи изследвания в Русия, които семейството не може да си позволи.
Симона Атанасова е с мозъчна малформация /агенезия на корпус калозум/ и ДЦП. Поради заболяванията детето изостава в моторно-двигателното и интелектуалното си развитие. Вече три години се провежда лечение и рехабилитация във специализирана болница "Света София". В двигателно отношение има напредък, може да ходи самостоятелно, но все още има затруднения при изкачване по стълби, при слизане, Детето не може да тича, трудно пази равновесие. По-сериозният проблем при Симона е, че изостава доста в интелектуално отношение. Тя не може да говори, разбира много малко неща за тази възраст, има затруднения при всякакъв вид манипулации с ръцете. Друг проблем е, че момиченцето е с много много високо ниво на левкоците в кръвта - 18 000-20 000 /нормата при здрав човек е 5 000-6 000/ и лекарите не могат да открият причината. Родителите са се консултирали с клиника в Санкт Петербург, Русия, и лично с проф. Шатров. Лекарите са на мнение, че това, което се прави в момента в България, не е достатъчно и не е правилното лечение. А за да се започне адекватно лечение е необходимо да се проведат още редица изследвания, които в България не може да се направят поради липса на апаратура и специалисти в тази област. За да бъдат извършени тези изследвания, както и за престоя в клиниката, е необходима сума от 10 000 евро. Майката на Симона предварително благодари на всички хора с добри сърца, които ще помогнат на детето й!
Дарителска сметка в лева:
IBANBG51PRCB92301036640610
За допълнителна информация тел: 0898 334 888 Радостина Атанасова.


 


Сходни връзки

ДА ПОМОГНЕМ НА МАЛКАТА СИМОНА! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди