изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:04 EEST
МАЙСТОРИ ПРАВЯТ ДО 10 % ОТСТЪПКИ ЗА ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ НА ДОМА    
ИкономикаСривът в строителния бранш масово е свалил цените на майсторите, които предлагат услугите си с по 3 до 5 лв. по-евтино, спрямо близкото минало.

Репортерска проверка установи, че в Добрич фирми предлагат комплексни услуги, като са готови да правят отстъпка от до 10 на сто, ако клиентът остави целия си дом за ремонт в техни ръце. Средно лепенето на теракот и фаянс е по 15 лв. на квадрат, а цоколът се плаща отделно - между 5 и 7 лв. на метър. За да сменят цвета на боята в някоя от стаите си добричлии трябва да платят на майстор по 2 лв. на квадрат, а боядисването на тавана е 2.50 лв./кв. м. Ако пък сте решили да обновите банята - то там майсторите са категорични - цената може да се каже, след като се види помещението, защото според размера и състоянието му се прави пазара. Парите зависят от състоянието, заради това, че може да се наложи да се къртят стари плочки и да се хвърлят после отпадъците, което се заплаща допълнително от собствениците на жилището, обясняват любезно строители.
Обновяването на жилището с боя не е много скъпо - кофа от 5 кг с латекс бял на цвят е 15.60 лв. В магазините за строителни материали се предлага допълнително оцветяване, като според цвета и неговата наситеност това коства допълнително от 0.36 стотинки до 10 лв. за килограм бял латекс. Най-разпространените цветове - бледо синьо, резеда, банан дори в момента са на промоция и не се плаща за объркването на боята. Сред изгодните оферти по борсите за строителни материали е изолация с дебелина 5 см, която може да се намери на 4.14 лв./кв. м, показа още проверката.
 


Сходни връзки

МАЙСТОРИ ПРАВЯТ ДО 10 % ОТСТЪПКИ ЗА ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ НА ДОМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди