изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:43 EEST
ПРОВЕРЯВАТ 240 ЗАЕМОДАТЕЛИ И ПОЛУЧАТЕЛИ НА ЗАЕМИ    
ИкономикаИнспекторите на НАП са започнали данъчни проверки на 240 граждани в цялата страна заради разминаване на данните за заемите в данъчните им декларации. Това съобщават от пресслужбата на приходната агенция.

Инспектираните са разделени на две групи - първата се състои от 120 души, които не са декларирали непогасен заем, а при предходни проверки и ревизии са оправдавали своите доходи с пари назаем от роднини и приятели. Втората категория проверявани се състои от други 120 граждани, които са посочили в данъчните си документи, че са получатели на заеми, но техните заемодатели не са декларирали подобен факт или има разлика между обявеното между далия и получилия заема.
Проверки се правят, за да се установи укрит доход, оправдан с обявен в данъчната декларация заем. Освен облагането на недекларирани доходи проверките ще доведат и до глобяването на онези лица, които са пропуснали да посочат в данъчните си декларации получен или предоставен заем. Припомняме, че предвидената от закона санкция е 10 % от необявената сума. В хода на проверките е възможно инспекторите да се насочат и към заемодатели на заемодателите, за да проучат произхода на средствата и дали сумите са надлежно декларирани, допълват още от приходното ведомство.
Данните от подадените до 2 май данъчни декларации сочат, че най-голямата отпусната сума от физическо лице под формата на заеми е 21 млн. лв. Най-големият получен заем през 2010 г. е за 13,3 млн. лв. показват данните от обработените данъчни формуляри, добавят от приходната агенция.
 


Сходни връзки

ПРОВЕРЯВАТ 240 ЗАЕМОДАТЕЛИ И ПОЛУЧАТЕЛИ НА ЗАЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди