изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:30 EEST
ОВАЦИИ ЗА ХОР "ДОБРИЧ" В ХАЙНУВКА    
НовиниПредседателят на дружество "Владислав Варненчик" Веслава Тошева организира участието на добричките изпълнители в престижен фестивал в Полша


Поредното си успешно представяне отбеляза хор "Добрич" при Общинския младежки център "Захари Стоянов" с диригент Димитър Вангелов. Съставът се върна от полския град Хайнувка, където взе участие в 30-ото издание на международен фестивал за източноправославна музика, който се провежда под патронажа на президента на страната. Главният "виновник" за участието на хора е Веслава Тошева - председател на полското културно-просветно дружество "Владислав Варненчик" в Добрич, подчерта пред НДТ диригентът Д. Вангелов. Тя е организирала цялостното пътуване и е придружила състава по време на участието му.
Хор "Добрич" се е представил с програма от около 25 минути, включваща части от "Божествена литургия" на Йоан Златоуст. "Това не е конкурс, но се влиза с конкурс" - подчерта още Д. Вангелов. Предварително са изпратени записи на хор "Добрич", анотации на състава и диригента и по преценка на специална комисия хорът е допуснат до участие. Фестивалът се е провел в църквата "Света Троица", строена през 80-те години, в която има специални концертни зали. В музикалното събитие са участвали хорове от Сърбия, Русия, Украйна, Беларус, Македония, Гърция, Чехия и т.н., общо над 30 състава. "Хор "Добрич" се представи много добре и това е и мнението на председателя на организационния комитет на  фестивала - Михал Негеревич, който ни похвали" - посочи още диригентът.
"Всички бяха изключително гостоприемни, все едно се познаваме отдавна" - сподели от своя страна Веслава Тошева и изтъкна перфектната организация на фестивала. В него участват светски академични състави, църковни състави, а така също народни хорове, които изпълняват църковна музика.
Във връзка с участието във фестивала в Хайнувка Д. Вангелов отправи благодарност, освен към Веслава Тошева, и към община Добрич и спонсорите.
 


Сходни връзки

ОВАЦИИ ЗА ХОР "ДОБРИЧ" В ХАЙНУВКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди