изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:28 EEST
Снахата на Христо Фотев изнасилена групово преди да умре    
НовиниМинка Стоянова, която е майка на детето на Пламен Фотев - син на великия поет Христо Фотев, е била брутално изнасилена непосредствено преди тялото й да стане на въглен, пише в. "ШОУ" в новия си брой. 54-годишната жена почина вчера от тежки изгаряния въпреки многобройните кръвопреливания и отчаяните опити на медиците да я спасят.



Във фаталния ден Минка се разхождала в централната част на града в нощта на инцидента. Търсела е храна по кофите за боклук. Постепенно се е приближила до изоставен имот в кв. "Възраждане". Сградата е бивша градска баня, превърнала се от години в сборище на скитници и наркомани. Минка е влязла вътре да потърси подслон, но се е натъкнала на няколко пияни клошари. Мъжете били запалили огън и пресушавали едновременно три бутилки, които си разменяли на конвейер. Когато видели жената, те се въодушевили да я изнасилят за разнообразие.

Бруталният акт продължил близо час. Клошарите принудили жертвата да прави всичко, което поискат. Първоначално жената опитала да се съпротивлява, но силите не й стигнали и се подчинила. След гаврата извергите изоставили Минка и изчезнали. Напълно подивяла от зверското отношение, психичноболната Минка тръгнала чисто гола да се скита по улиците. Почти неадекватна, тя е влязла във вътрешността на стар трафопост, намиращ се близо до мястото на изнасилването.

Докоснала е голям електрически агрегат с цел да се самоубие. Токовият удар почти стопил кожата на жената. Тялото й почерняло от удара. Въпреки шока тя хукнала да бяга по улиците и така нахлула в кафе "Малибу". Именно там посетителите извикали Бърза помощ, но медиците така и не успяха да спасят живота й.

Минка Стоянова от години е с психически проблеми. През 2003 г. тя стана известна в града, след като загуби жилището си, което прехвърли на лихвар. Тогава тя остана на улицата заедно с дъщеря си Руска - внучка на Христо Фотев. Руска е дъщеря на най-големия син на поета - Пламен, роден от първия брак на Фотев със зъботехничката Пенка.

През ноември същата година психичноболната Минка заложила наследствената си къща в центъра на Бургас. На Минка й трябвали 2000 лв. и затова заложила жилище за стотици хиляди лв. пазарна цена на ул. "Апостол Карамитев" 14 в града. Подписала пред нотариус договорна ипотека за недвижимия имот. Къщата била оценена едва на 18 000 лв. със загробваща лихва от 15% месечно. Сумата трябвало да бъде възстановена в срок от 3 месеца. Нито собственикът на заложната къща Емил Гепов, нито нотариусът Николай Ников обърнали внимание на странното й поведение тогава. След като взела парите, тя не внесла нито една вноска. След половин година лихварят си прибрал къщата. Така Минка и дъщеря й останаха тогава на улицата. Момичето бе прибрано от роднини...

Петър АНГЕЛОВ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Снахата на Христо Фотев изнасилена групово преди да умре | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди