изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:50 EEST
Борисов решава до довечера за още една смяна    
Политика

Оставката на зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова не е била искана нито от министъра на земеделието д-р Мирослав Найденов, нито от премиера Бойко Борисов. Боянова също не е подавала оставка, това заявиха от пресцентъра на министерство на земеделието и храните във връзка с тиражираната в медиите информация, че тя напуска поста. Самата тя каза, че никой не й е искал оставката и продължава да работи.



По-рано днес лично Борисов заяви в телевизионно интервю, че смята или да смени един от зам.-министрите във ведомството, или да назначи допълнителен.

След съобщението на ведомството, той уточни пред журналисти, че до края на деня ще стане ясно дали ще бъде сменен зам.-министър, предаде "Фокус".
„Правя една проверка за 300 декара – дали са преотредени от обработваема земеделска земя за фотоволтаици. Ако е така, в рамките на днешния ден ще поискаме оставка”, закани се премиерът, но не уточни за кой зам.-министър става дума (именно Боянова обаче отговаря за Програмата за развитие на селските райони и поземлените отношения - бел. ред).

По-късно от министерството уточниха, че във връзка със случая за промяна на предназначението на земеделската земя за изграждане на фотоволтаици, министър Мирослав Найденов е разпоредил проверка на Инспектората. От ведомството обаче уточниха, че чак след празниците ще бъде изготвен доклад, с който ще бъде запознат премиерът преди следващото заседание на Министерски съвет. Става въпрос за 196 декара собствени частни земи в района на Търговище, на които е сменен статутът, съобщиха от МЗХ.

Междувременно Борисов коементира и въпроса дали има сътресения в държавата, за да се налагат такива промени в кабинета: „Аз мисля, че за една държава и за едно управление, колкото повече хора работят и по-активно, толкова по-добре”.

В коментар на упреците на опозицията, че днес не беше в парламента, за да представи новия транспортен министър, той каза: „Считате ли, че ме интересува какво мисли провалената опозиция, заради която всеки ден обикалям проекти, които са провалени”. Той изтъкна, че над 15 кмета тази сутрин са минали през кабинета му заради това, че през 1999-2000 година е направен "абсолютно неиздържан икономически проект за сметището в Кочериново, което, наред с всичко друго, е и незаконно издадено".

На въпрос дали зам.-министърът на енергетиката Марий Косев е сменен заради Закона за ВЕИ, Борисов отговори: „И заради това”.

Запитан какво ще прави с бюджета, след като не са събрани една четвърт от данъците и 10 млн. от осигуровките, Борисов каза само: "След като от 28 дирекции, 24 се управляват от хора, които искат да се провалим...(не от хора на ГЕРБ, а от други партии - бел. ред.)"

По-рано и Мирослав Найденов, който според Борисов "засега се справя добре", също коментира рокадите в кабинета.
"Смяната на министри и техни заместници е нещо нормално. В средата на мандата е нормално да се увеличи темпото на работа", заяви той.
Найденов припомни, че министрите се определят от парламента, а техните заместници от премиера. В този смисъл той би уважил всяко решение на Бойко Борисов. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов решава до довечера за още една смяна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди