изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:12 EEST
МЕЖДУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ЗА ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО    
ЗдравеКурортът Албена ще е домакин на деветия Международен симпозиум по затлъстяване и съпътстващите го заболявания, който ще се проведе от 21 май до 23 май 2011 г. Този път форумът се провежда по изричната препоръка на Европейската Асоциация за изследване на затлъстяването (EASO). Симпозиумът ще бъде сателитен на Европейският Конгрес по затлъстяване в Истанбул (от 25 май до 28 май 2011г.)
 

 Организатори на форума са "Българската Асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания "Акад. Т. Ташев" при съюза на българските медицински специалисти" (БАСОРД), а председател на организационния комитет е Доц. Светослав Ханджиев.
Акцентът тази година ще бъде върху храненето и затлъстяването и храненето в детска възраст - това са въпроси, свързани особено подчертано с профилактиката на най - важните заболявания на нашето съвремие (захарен диабет, миокарден инфаркт, мозъчен инсулт и други), наричани още "Болести на цивилизацията".
Над 200 специалисти по хранене, метаболитни заболявания и сърдено - съдови общопрактикуващи лекари и много гости от чужбина ще участват в симпозиума. Те са от Европа, Азия, Африка и Америка. Сред тях и проф. Фил Джеймс от Англия, президент на Световната Асоциация за изследване на затлъстяването
 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ЗА ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди