изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:02 EEST
ФСГ ПОСРЕЩА ГОСТИ ОТ ГЕРМАНИЯ    
ОбразованиеОт 21 до 28 май във Финансово-стопанската гимназия "Васил Левски" в Добрич ще гостуват 13 ученици и двама преподаватели от гимназия "Тиза фон дер Шуленбург" в Дорф Мекленбург, Германия. Двете училища имат многогодишно партньорство, което реализират в рамките на програма "Европейци за мир".


Този път немските младежи ще гостуват по проект "Свобода на пътуванията". По време на визитата гостите и техните домакини ще дискутират по темата "Човешките права и тяхното нарушаване по време на тоталитаризма", ще се срещнат с граждани, станали жертва на репресии, съобщиха от ФСГ. Младите хора ще посетят музеи и забележителности в Добрич, Варна, Балчик и Каварна. На 26 май те ще представят своя проект пред добричката общественост. За немските гости ще има и два уъркшопа - за изучаване на български народни танци и за изработка на мартеници.
Това е втората работна среща по този проект на учениците от двете училища. През март добричките младежи гостуваха в Дорф Мекленбург.
 


Сходни връзки

ФСГ ПОСРЕЩА ГОСТИ ОТ ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди