изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:35 EET
Деница Гаджева: Али Юзеиров беше сред нападателите ни    
ПолитикаСпоред депутатката от “Атака” срещу протестиращите от партията имало организирано нападение. Секунди, преди да завалят камъните, момче от “Атака” ми каза – Дени, започват да хвърлят камъни. Това каза в “Панорама” на БНТ депутатът от “Атака” Деница Гаджева. Тя бе ударена с камък по брадата при сблъсъка пред джамията в центъра на София по време на протест на партията в петък.



[image1_right]Бях в една линейка с двама мюсюлмани, те не знаеха български език, заяви тя. Джамията като джамия няма как да ме дразни. Между човек и човек има разлика, каза народният представител. “Раната ми е доста сериозна. Слава, Богу, че не е в слепоочието. Не мога да кажа кой ме удари”.

Гаджева бе категорична, че нападението срещу атакистите било организирано.

Това е първият случай, в който ни нападат – заваля дъжд от камъни. Така се извършват и ритуални убийства, коментира тя.

Има свидетели. Смятам, че нападаха организирано, категорична бе депутатката. Те сложиха старт на конфликта. Али Юзеиров е едно от лицата – той беше там, на събитието, заяви Деница Гаджева.

“На мястото бе представител на протурска националистическа и дори терористична партия. Брат му е задържан в Белгия за търговия с хора и партията му е забранена, той е там и участва в нападението над нас”, коментира Гаджева.

В мирен и спокоен протест не би трябвало да е опасно да излизаш на улицата организирано с позволение от общината. В една правова държава няма как да е опасно това, коментира още за сблъсъците при протеста тя. “Вече ми хрумва, че е опасно, при положение, че заваля дъжд от камъни”.

Попитана защо атакисти са нарекли полицаите на мястото на инцидента “еничари”, тя отвърна, че думата била провокирана, “защото мюсюлманин тръгва да напада християнин от нашите хора и не бива задържан, а бива задържан човек, който не е провокирал нападението”.

По думите й случилото се повече приличало на терористична организация, а не спокойно и мирно молещи се. “Те са триста и демонстративно го правят – това е насаждане на неприязън и омраза, не е ли дразнение. Джамията има 700 места”, каза тя.

Много обиди могат да произтекат от едно нападение. Какво са викали наши симпатизанти, какво са викали те, има ли значение в суматохата, попита депутатът.

Запалването на килимчетата беше в отговор на хвърлянето на камъни, обясни тя.

Тези килимчета са поставени извън очертанията на джамията и това е организирано мероприятие, което не е позволено от общината. Нямат право да стоят тези хора, които се молеха, те вече се биеха с килимчета на тротоара и на улицата. Те не са вътре в джамията, която има капацитет от 700 души, заяви тя.

Говорим за ислямистки фундаментализъм. Говорим за организарано нападение, повтори тя.

Ние не протестираме от днес, а от седмица насам – наша кола обикаля джамията и когато от минаретата почнат звуците, ние пускаме други от колата, обясни тя. По думите на Гаджева атакистите били заплашвани от мюсюлмани – Ако дойдете утре, ще видите какво ще стане, каза тя. Въпреки че униформените били предупредени, на старта на мероприятието имало само петима полицаи, каза депутатът.

Ако никой не ни провокира, можем да водим кампания без скандали, заключи Гаджева. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Деница Гаджева: Али Юзеиров беше сред нападателите ни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди