изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:03 EEST
Турция осъди сблъсъците пред джамията в София    
По света

Турция осъжда остро "расисткото нападение срещу хората, молещи се в джамия в съседна България, в която живеят близо 700 000 етнически турци". Турция призова българските власти да предприемат необходимите мерки за наказване на нападателите, пише вестник "Тудейс Заман", цитиран от БГНЕС.



В комюнике, публикувано от турското външно министерство, се казва, че Анкара очаква в най-скоро българските власти да заловят и накажат извършителите на нападението, потъпкващо едно от най-основните права на хората.

"Очакваме извършителите и подбудителите на тази ужасна атака срещу свободата на вероизповеданието да бъдат бързо заловени и наказани", заяви турското външно министерство в изявление. Министерството посочи още, че "общата апатия срещу надигащия се расизъм, ксенофобия, прекомерен национализъм и ислямофобията в Европа води до инциденти като осъдителната атака в София".

Освен това в комюникето се посочва, че е необходимо българските власти да предприемат бързи мерки въз основа на международните правни принципи и човешки ценности, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.

Турция също така обръща внимание и на факта, че нападението се случва в страна, която е член на Европейския съюз.

ПП ГЕРБ вчера се разграничи от "Атака" и агресията.

Българският хелзински комитет също осъди вчерашния инцидент. Председателят на комитета д-р Красимир Кънев изпрати отворено писмо до главния прокурор Борис Велчев, в което настоява да упражни своите правомощия и да разпореди цялостно разследване.

Междувременно стана ясно, че три дела е образувала Софийската районна прокуратура за сблъсъците в петък, съобщи говорителят на прокуратурата Руси Алексиев, цитиран от bTV. Едното досъдебно производство е за хулиганство. Образувано е срещу двама представители на "Атака", които след разпит в Пето РПУ са били освободени. Вече са им подвигнати обвинения.

Дело е било образувано и за нараняванията на депутата от партия Деница Гаджева, която беше замерена с камък. То е срещу неизвестен извъшител. Третото дело е за нараняванията на полицаите, които пострадаха при опита да предотвратят сблъсъците.

Миналата седмица симпатизанти на "Атака" отново нарушиха молитвата.
Само преди три дни пък, Сидеров и хората му  предизвикаха скандал в Батак, при който полицията едва успя да предотврати сблъсъци.
http://dnes.dir.bg/

Атакисти и мюсюлмани в кървав сблъсък пред джамията в София

 


Сходни връзки

Турция осъди сблъсъците пред джамията в София | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Турция осъди сблъсъците пред джамията в София
Автор: Anonymous да 2011-05-21 @ 14:59 EEST

Че какво ги интересува Анкара, мюсюлманите в България какви проблеми имат. Турция не беше ли светска държава?? Или апетит към българската земя нещо имат?

Турция осъди сблъсъците пред джамията в София
Автор: Anonymous да 2011-05-21 @ 15:12 EEST

Турците трябва да ядат периодически пердах, защото като натрупат самочувствие на най-велик етнос, правят много сериозни бели - я арменски геноцид, я клане в тракия, я някъде другаде по света... Народ, дето на България вика "Булгаристан", не е способен на кой-знае колко толерантност. Както е казал възрожденецът Д. Чунтулов: "Да й строшим главата, дорде е мъничка змията!..."

Да ме извиняват мюсюлманите, които дълбоко уважавам, но да се използва една религия за политически интереси, е неправилно. Друг наш предводител е казал една крилата фраза, още преди турците да стъпят в Европа: "Никифоре, Никифоре, като не щя мира, на ти сега ...!" ;-) 

Турция осъди сблъсъците пред джамията в София
Автор: Anonymous да 2011-05-21 @ 18:41 EEST
*** съм им мамата на турските претенции, не ми пука за мнението им !
Турците наистина им е нижен пердах !
Израел вече го направи !


Турция осъди сблъсъците пред джамията в София
Автор: Anonymous да 2011-05-23 @ 07:44 EEST

Волен е болен и е за Белене!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди