изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:40 EEST
Три дела в прокуратурата след боя пред джамията    
Ред и сигурностТри дела е образувала Софийската районна прокуратура за сблъсъка пред джамията вчера, съобщи говорителят на прокуратурата Руси Алексиев пред Би Ти Ви. Едното досъдебно производство е за хулиганство. Образувано е срещу двама представители на "Атака", които след разпит в Пето РПУ са били освободени. Вече са им подвигнати обвинения.



Дело е било образувано и за нараняванията на депутата от партия Деница Гаджева, която беше замерена с камък. То е срещу неизвестен извъшител. Третото дело е за нараняванията на полицаите, които пострадаха при опита да предотвратят сблъсъците.

Вчерашният инцидент получи сериозен отзвук в Турция. "Анкара осъди остро расистките нападения, срещу хора дошли за молитва в джамия в съседна България", пишат местните вестници.

Цитира се изявление на турското външно министерство, в което се настоява българските власти да предприемат мерки за наказване на нападателите. Вчерашния бой не убягна от вниманието и на водещите световни агенции. Ройтерс припомня, че България е единствената страна в Европейския съюз, където мюсюлманите са местно население, а между българи и турци има традиционно добросъседски отношения. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Три дела в прокуратурата след боя пред джамията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди