изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:23 EEST
Гърция фалира без финансиране от МВФ    
Европейски съюз Гърция е неспособна да продължи да изпълнява финансовите си ангажименти, ако не получи поредния транш по кредитната програма на стойност 12 млрд. евро. Това заяви в телевизионно интервю финансовият министър на страната Георгиос Папаконстантину. "Международният валутен фонд (МВФ) иска гаранции, че за 2012 г. финансирането на Гърция ще бъде обезпечено от страните на Евросъюза.



Едва когато получи такива, Фондът ще преведе поредният транш от 12 млрд. евро (част от заема на обща сума 110 млрд. евро)", каза Папаконстантину, който предупреди: "Ако траншът не бъде преведен, всички държавни разходи ще бъдат замразени, като в това число няма да бъдат изплащани заплатите на държавните служители и пенсиите".

Изявлението си министърът направи непосредствено след заседанието на правителството, на което бе обсъдена средносрочната икономическа програма за 2012-15 г., предвиждаща икономии в размер на 26 млрд. евро, както и ударна приватизация, която трябва да вкара в хазната още около 50 млрд. евро.

Атина планира да съкрати чувствително бюджетния си дефицит, като продаде дяловете на държавата в Пощенска банка, пристанищата в Пирея и Солун, Водната компания и др.

Източник/БГНЕС

 


Сходни връзки

Гърция фалира без финансиране от МВФ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди