изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:36 EEST
Зам.-министърът на образованието е гост на тържествата    
НовиниЗаместник-министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова е гост на тържествата по случай Деня на славянската писменост, българската просвета и култура.

Тя присъства на тържественото честване, което започна в 10 часа на площад „Свобода”. Другите официални лица бяха народният представител Петър Димитров, кметът на Добрич Детелина Николова, областният управител Желязко Желязков, председателят на Общинския съвет Иван Мандев, архимандрид Гервасий, директори, учители и ученици от Германия, Италия, Испания, Полша, Португалия, Турция и Франция, които са гости на професионалната гимназия по ветеринарна медицина „проф. Георги Павлов”.
Това е денят, в който всеки българин може да заяви, че е горд потомък на нация, заемала достойно място в европейското семейство, каза в приветствието си кметът Детелина Николова. Зам.-министър Петя Евтимова посочи, че „Днес, ние българите, сме особено горди с този празник, какъвто другите народи няма” и поздрави всички представители на българското образование, наука и култура, особено българските учители. „Бъдете българи, пазете българското и България и не забравяйте, че името българин е велико и свято”, призова архимандрид Гервасий.
Стогодишна икона на Светите братя Кирил и Методий водеше празничното шествие по случай Деня на славянската писменост, българската просвета и култура в Добрич. Тържествата започнаха с празнична литургия в храм "Свети Георги". Бе отслужен благодарствен молебен, посветен на светите равноапостоли Кирил и Методий.

Кметът Детелина Николова откри тържествено отбелязването на празника на площад "Свобода", където празникът започна с изпълнения на фолклорни състави и детски формации. В празничното шествие се включиха деца от детски градини, ученици, педагози, културни дейци и висши учебни заведения. Над 3700 ученици от Добрич носят тази година отличителните ленти с надпис "Отличник". Свидетелства за завършен първи клас получиха 748 деца. Състоя се тържествено предаване на знамената на училищата от випуск 2010/2011 на випуск 2011/2012 година.
Празникът в Добрич продължи с програми на различни естради в града. Пред храм "Свети Георги" е организиран базар на книги и картини на добрички творци. В Градския парк от 22 до 24 май са разположени атракционни съоръжения, лунапарк и детски кътове. Там е организиран и търговския базар.

 


Сходни връзки

Зам.-министърът на образованието е гост на тържествата | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Зам.-министърът на образованието е гост на тържествата
Автор: Anonymous да 2011-05-24 @ 13:52 EEST

От добричките депутати единствено варненецът Петър Димитров от БСП уважи празника на добриялии!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.59 секунди