изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:47 EEST
Нацистите учели кучета да... говорят    
Новини

Нацистите се опитали да научат кучета да говорят, да четат и да разпознават буквите, за да им помогнат да спечелят Втората световна война, пише в. "Дейли телеграф".Изданието се позовава на изводите на доктор Ян Бондесон от университета в Кардиф, който изследвал дълго време странните хрумвания на нацистите.Германците отдавна смятат кучетата за почти толкова интелигентни създания, колкото хората.



По време на Втората световна война нацистите се опитали да създадат армия от кучета, способни да общуват с членове на нацистките щурмови отряди СС.

Те трябвало да участват във войната, като работят заедно с хората от СС или с пазачи в концентрационни лагери.

Така на четириногите щели да бъдат поверени мисии, които обикновено се поверявали на военни. Освободените от тези мисии военни пък щели да бъдат пратени като подкрепления на фронта.

Нацистите дори създали специално училище за кучета, в което ги учели да говорят.

Едно от четириногите в училището издавало звуци, наподобяващи на "Моя фюрер", когато някои го питал: "Кой е Адолф Хитлер", твърди специалистът от университета в Кардиф.

Някои от възпитаниците в училището

успявали да имитират човешки глас

Друго куче успявало да "говори" като удряло с лапите си върху букви от азбуката и така съставяло думи. То било най-добрият ученик и се казвало Ролф.

Ролф бил еърдейлски териер, който "изговарял" буквите и думите, като удрял с лапички по дървена дъска. Всяка буква отговаряла на определен брой удари.

Специалното училище за кучета получавало директната подкрепа на Хитлер и се намирало в Лютенбург край Хановер.

Ръководено било от Маргарете Шмид и било създадено през 30-те години. Съществуването му продължило през годините на Втората световна война.

Доктор Бондесон е публикувал книга за странностите, свързани с кучета, в която посвещава цял раздел на нацистките идеи за образоването на четириногите.
http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Нацистите учели кучета да... говорят | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди