изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:22 EET
Найденов потвърди смяната на Светла Бъчварова    
Политика София /КРОСС/ Земеделският министър потвърди, че ще иска смяната на председателя на Селскостопанската академия Светла Бъчварова. Както е известно в академията тече проверка. „Беше ми представен предварителен доклад на Сметната палата. В момента, в който той стане основен, ще внеса искане за промяна на председателя на Селскостопанска академия”, обясни земеделският министър Мирослав Найденов, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Според него във всичките 5 проверки са установени системни нарушения.

„Срещнах се с председателя на Сметната палата и смятам, че има много притеснителни неща, посочи Найденов и заяви, че е възможно да бъде уведомена и прокуратурата за тези нарушения”, каза министърът преди дни.
Председател на Селскостопанската академия е Светла Маринова Бъчварова - Пиралкова. Тя е родена през 1958 г. в гр. Карнобат. Завършва висше образование в УНСС - София, специалност "Аграрна икономика" през 1981 г. и следдипломна квалификация по икономическа журналистика през 1983 г.
От 1981 г. е на работа в Института по икономика и организация на селското стопанство - София. Защитава докторска дисертация през 1987 г. Получава научното звание „Старши научен сътрудник втора степен" през 1993 г., а научното звание „Старши научен сътрудник първа степен" през 2008 г.
От 1994 г. до 2003 г. е управител на "Система за агропазарна информация" (САПИ) - ООД. През 2002 и 2003 г. е едновременно и директор на Института по аграрна икономика.
От 2003 до 2005 г. е изпълнителен директор на Националния център за аграрни науки /НЦАН/, а след това негов председател.
През 2006 г., за приносите й в стабилизиране на системата, Общото събрание на учените в НЦАН й присъжда почетното звание „Доктор хонорис кауза".
От юли 2008 г. е председател на Селскостопанската академия.
 


Сходни връзки

Найденов потвърди смяната на Светла Бъчварова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди