изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:11 EET
И В ДОБРИЧ СЛИВИ РОДИХА БОБ    
ЛюбопитноДобричлии се съмняват, че плодовете са се изродили вследствие на радиация

Природен феномен втрещи живеещите по ул. "Бойчо Огнянов" в Добрич. Сливови дървета, който народът нарича джанки, тази година родиха... боб. Освен зелените сливи има и досущ подобни на бобени зърна плодове по дървета, като старите хора се кълнат, че такова нещо не са виждали през живота си. Проверка на НДТ установи, че феноменът се наблюдава и в други квартали на града, като масово добричлии отдават това на радиация. Живеещи по ул. "Бойчо Огнянов" разказаха, че 9-годишен хлапак повръщал за първи път, след като ял от сливите. Хората недоумяват от какво може да се получило израждането на плода на дръвчетата, защото те се намират в междублокови пространства, където липсват всякакви други градини и не би могло да има опрашване с други култури.
Подобни информации преди дни имаше и от Варна и Търговище. Миналата година Веселина Стоянова от Варна информира са същия случай министерството на земеделието, което се ангажира да даде научен отговор, но такъв така и не бе предоставен на медиите.
 


Сходни връзки

И В ДОБРИЧ СЛИВИ РОДИХА БОБ | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
И В ДОБРИЧ СЛИВИ РОДИХА БОБ
Автор: Anonymous да 2011-05-26 @ 16:48 EEST
Болестта “мехурки” (рошкови, бабици, кривули) се причинява от гъба, която зимува като спори между люспите на пъпките. Напролет спорите заразяват завръзите, листата и леторастите. Най-опасни са повредите по завръзите-опадват. Отначало заразени завръзи са с удължена, сплескана форма, сивобелезникави на цвят и без костилка. В по-късен период стават кафяви и падат. Необходимо е при такива случаи пострадалото дърво да се пръска с 1% бордолезов разтвор или 2% динозол, пероцин, меден оксихлорид и др. преди набъбването на пъпките.
И В ДОБРИЧ СЛИВИ РОДИХА БОБ
Автор: Anonymous да 2011-05-26 @ 18:09 EEST

Ей!... Хората ти казват радиация и туй то. :-))))

При наличието на такива като теб, въобще няма да се учудя, ако на 21 декември 2012 година не настъпи краят на света. :-))))

 

И В ДОБРИЧ СЛИВИ РОДИХА БОБ
Автор: Anonymous да 2011-05-26 @ 22:15 EEST
на полигона за начинаещи шофьори в Добрич  всички сливови дървета имат зелен плод слива и около 50% до тях бобови шушулки? Мисля че най сетне някой трябва да даде отговор от какво е това израждане на плода.........................
И В ДОБРИЧ СЛИВИ РОДИХА БОБ
Автор: Anonymous да 2011-05-28 @ 08:48 EEST
Четете бе хора.Пишеше в гугъл болести по сливата и .... четеш .По-горе е описана

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди