изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-20 @ 17:32 EEST
ИСКАТ ГРАЖДАНСКА КВОТА В КОМИСИЯТА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА    
ОбществоДвижението ДНЕС настоява да има гражданска квота в Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/, това съобщиха от самото движение, след проведена среща с представители на комисията във връзка с исканията на гражданите срещу мобилните оператори.

Активнисти на движението отбелязали, че въпреки глобите, мобилните оператори продължават да нарушават правата на потребителите, като смятат, че трябва да се преразгледа размерът на глобите. Гражданите настояват още да се създаде арбитраж към КРС, който да взема решения по жалбите, постъпили от потребители на мобилните услуги. До момента В КРС има подадени над 850 жалби от началото на година, а в офисите на движението - няколко хиляди само за броени месеци. Исканията на движението са обсъждани в НС на работна среща между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, КРС и парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения. Част от предложенията се отнасят до необходимостта от промени в Закона за електронните съобщения.
Искания на гражданите са получили подкрепа на КРС, като сред тях са уеднаквяване на общите рамкови условия на всички мобилни оператори, гарантиране участието на гражданите в работата на КРС, ежемесечно подаване на фактури и сметки, задължение за издаване от страна на операторите на детайлни справки, както и изпращане на известия за достигане на 90 % от кредитния лимит, а надвишаването му да става само със съгласие на потребителя. По повод последното искане от КРС са препоръчали потребителите да не плащат сумите, с които е надвишен кредитния им лимит, изрично упоменат в договорите, като са добавили, че гражданите трябва внимателно да четат договорите, преди да ги подпишат, заради множеството „подводни камъни”, записани с дребен нечетивен шрифт.
 


Сходни връзки

ИСКАТ ГРАЖДАНСКА КВОТА В КОМИСИЯТА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди