изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:49 EEST
Р. Бъчварова: Борисов ще изпълни с ново съдържание президентския пост    
Политика Премиерът не е взел още решение, но кандидатирането му за държавен глава ще промени политическия пейзаж, заявява началникът на неговия кабинет Румяна Бъчварова


Най-големият позитив от кандидатирането на Бойко Борисов за президент е, че политик с неговия авторитет ще изпълни с ново съдържание президентския пост.

Това важно признание направи пред БНТ началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова.

Бъчварова, която е социолог с богат опит, не смята, че кандидатирането на Борисов за държавен глава е изкушение.

Тя твърди, че премиерът не е взел такова решение, но ако го стори, това ще доведе до промяна на целия политически пейзаж.

В същото време Бъчварова призна, че президентският пост, макар и най-висок в държавната йерархия, е с по-малко влияние.

Тя отхвърли тезата, че кандидатирането на Борисов за президент би означавало бягство от отговорност и провал на политиката на ГЕРБ.

На въпрос дали би посъветвала премиера да се кандидатира за президентския пост, Румяна Бъчварова каза, че това е в рамките на служебните й задължения и не би искала да коментира.

Бъчварова коментира вчерашното изказване на премиера за възможни избори "три в едно" - едновременно - президентски, местни и парламентарни. "Политическите интереси за запазването на статуквото са много по-силни, отколкото желанието за неговата промяна", заяви тя.

Но теоретично не отхвърли възможността за провеждането на предсрочни парламентарни избори. Според нея това би било възможно едва след местния вот или ако има съгласие на най-високо политическо равнище.

"Провеждането на предсрочни парламентарни избори е възможно технически, но не и политически", убедена е Бъчварова. Тя смята, че всяка уважаваща себе си партия трябва да бъде готова за такъв вот.

Бъчварова смята, че действията на лидера на "Атака" Волен Сидеров от последните седмици не са поведение на цялата му партия. "Бих окачествила поведението на Сидеров като много ясни, прозрачни маневри преди изборите за запазване на политическия образ", каза тя.

Попитана какво ще стане, ако ГЕРБ загуби подкрепата на "Атака", Бъчварова заяви, че правителството на Бойко Борисов има достатъчно ясна подкрепа, за да провежда своята политика.

http://m.vesti.bg
 


Сходни връзки

Р. Бъчварова: Борисов ще изпълни с ново съдържание президентския пост | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.67 секунди