изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:06 EEST
Д-р Първанова оглавява антитерористична работна група в Европейския парламент    
Европейски съюз  Българският евродепутат обсъди с управляващите във Вашингтон проблемите пред международната сигурност и борбата с тероризма


26.05.2011г., Брюксел. Д-р Антония Първанова ще оглави работна група в Европейския парламент за борба с тероризма и проблемите пред международната сигурност. Това стана ясно след завръщането й от Вашингтон вчера, където в качеството си на член на комисиите за връзки с държавите от Северна Африка и Иран участва в Международен форум за сигурност.

Българският евродепутат разкри, че причина за създаването на работната група е необходимостта от продължаване на съвместните усилия за противодействие на тероризма. "Ликвидирането на Осама бин Ладен не означава край на борбата срещу тероризма и усилията за осигуряване на глобална сигурност”, заяви д-р Първанова. Тя допълни, че посещението и в САЩ е било продиктувано от тревожните събития  в Северна Африка и Близкия изток през последните месеци, а успешните срещи в САЩ са основа за бъдещи действия за намаляване на напрежението в региона.

По време на посещението си Антония Първанова проведе срещи на най-високо равнище с председателите  на комисиите по вътрешна сигурност в Сената и Камарата на представителите на САЩ, сенатор Джо Либерман и Питър Кинг, както и с председателя на комисията по външна политика в Долната камара на Конгреса,  Илена Рос-Лехтинен. 

Те обсъдиха редица въпроси, застрашаващи международната сигурност като финансирането на тероризма, нарастващия радикален ислямизъм, както и възможностите за подновяване на преговорите за мир в Близкия изток. 

Веднага след завръщането си от Вашингтон, д-р Антония Първанова се срещна с главния оперативен директор на Фейсбук - Шерил Сандберг, с която обсъдиха и проблемите на кибер сигурността и влиянието на социалните мрежи върху конфликтите в Северна Африка и Близкия изток.

 


Сходни връзки

Д-р Първанова оглавява антитерористична работна група в Европейския парламент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди