изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:49 EEST
БСП дава Борисов на прокурор заради US-доклад    
Политика Ако прокуратурата не се самосезира, БСП е готова да поиска проверка за миналото на премиера Бойко Борисов и за сегашните му зависимости, заяви депутатът Антон Кутев по повод скандалния доклад на посланик Джон Байърли, публикуван от Уикилийкс.


В дипломатическата грама от 2006 г. се казва: "Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, нелегални сделки в комбинация с "Лукойл" и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Смята се, че той е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния".

"Този доклад е достатъчен повод прокуратурата да направи сериозни проверки, защото в него се говори за различни форми на, меко казано, не съвсем законна търговия", каза Кутев пред "Дневник". Според него, ако тези данни са верни, Борисов не само не може да бъде премиер, но не може и да е на свобода.

Депутатът от БСП уточни, че води разговори с юристите в БСП, за да формулират конкретните искания за проверка от прокуратурата – дали за контрабанда, за зависимостта от "Лукойл", за разпространението на метамфетамини.

Народни представители от ГЕРБ, пожелали анонимност, обаче коментират пред изданието, че това са стари и изтъркани неща, отдавна известни, чието изваждане сега едва ли ще има последствия. За някои от тях - като например бизнеса с наркотици, те не вярват да са истина.
"Още 2001 – 2006 г. се говори и писа по тези теми, знае се, че Борисов е израснал с Пашата (Румен Николов бел. ред.), знае се, че е близък с Валентин Златев - нищо ново от това", коментира неназован депутат.
От партията изтъкват, че очевидно въпреки това САЩ подкрепят Борисов. И смятат, че публикуването им сега е свързано с предстоящите избори.

От Синята коалиция също отбелязаха, че нищо от написаното не ги изненадва, тъй като тези информации са известни отдавна. Отбелязаха обаче, че е важно доколко тези зависимости в момента са актуални.
"Щом ще се строи АЕЦ "Белене", значи зависимостта от Валентин Златев още е на дневен ред", коментира лидерът на СДС Мартин Димитров.

Междувременно от американското посолството разпространиха изявление, в което се казва, че такива предполагаеми класифицирани материали не са официална позиция.

http://dnes.dir.bg

06SOFIA647 НАЙ-ПОПУЛЯРНИЯТ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ: ГОЛЕМИ НАДЕЖДИ, СЕНЧЕСТИ ВРЪЗКИ

 


Сходни връзки

БСП дава Борисов на прокурор заради US-доклад | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди