изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:59 EEST
Борисов отказа да коментира разкритията за него на Уикилийкс    
Политика Не чета Уикилийкс, разговарях с американския посланик Джеймс Уорлик, който заяви, че тези публикации се позовават на непотвърдени източници и е излишно да се коментират, заяви премиерът Бойко Борисов по повод доклад, написан за него през 2006 г.

В грамата, написана от тогавашния посланик Джон Байърли, са описани неформални връзки на Борисов с хора от престъпния свят, бизнесмени и дипломати. Споменава се името на шефа на „Лукойл" Валентин Златев, който финансирал различни проекти, докато Борисов беше кмет, а в замяна получавал общински земи, за да строи бензиностанции.

"От това, което знам засега, не са написали нищо хубаво за някого. Те публикуват и това, което излиза в "жълтата" преса или коментари на различни партии", каза министър-председателят пред журналисти в Хага, където откри Световната среща на българските медии, предаде БТА.

На въпрос доколко близки и приятелски са отношенията му със Златев, Борисов отговори, че не е настойник на бизнесмена, съобщи Дарик радио. Попитан за това доколко Златев е фактор в отношенията ни с Русия, премиерът коментира: "Не само, че не е фактор, но ние сме държава, която защитава своя национален интерес, работим еднакво добре и със САЩ, и с ЕК, и с Русия. Единственото, на което сме били заедно с Валентин Златев, беше, когато освещавахме руската църква и паметника, за който той помогна".

По повод твърдението в дипломатическия доклад, че се е срещал често с представители на руското посолство, без да афишира това, той коментира, цитиран от БНР: „Бил съм толкова пъти в американското посолство, а не си спомням в последните 5-6 години да съм ходил на приемите в руското, което не е правилно, разбира се. Така че нека да няма такива спекулации. По времето, когато аз бях кмет, нито една бензиностанция не съм разрешил да се направи. Няма да коментирам жълтите издания какво са казали".

Във връзка с най-скандалното твърдение, че е бил замесен в търговия с метаамфетамини, премиерът коментира, че през 2002 г., 2003 и 2004 г. България е била държавата, задържала най-големи количества амфетамини.

По-рано днес от американското посолство разпространиха специално изявление, в което се казва, че не могат да коментират предполагаеми класифицирани материали, но това не е официална позиция на САЩ.

От БСП предупредиха, че ако прокуратурата не се самосезира по тези твърдения, те ще подадат сигнал срещу Бойко Борисов. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов отказа да коментира разкритията за него на Уикилийкс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди